MHP’den 30 ağustos kutlaması

Gaziantep’te MHP İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, 30 Ağustos Zafer ve Kurban bayramlarını kutlayarak, "30 Ağustos’un tarihe, altın harflerle tarihe nakşedilen bir kahramanlık destanı"dedi.İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 30...

Gaziantep’te MHP İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Taşdoğan, 30 Ağustos Zafer ve Kurban bayramlarını kutlayarak, "30 Ağustos’un tarihe, altın harflerle tarihe nakşedilen bir kahramanlık destanı"dedi.

İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, 30 Ağustos zaferinin önemine dikkat çekerek, "30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında, Yunan askerinin vatan topraklarımızdan sürülmesi sonucu eşsiz bir zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos’un tarihe, altın harflerle tarihe nakşedilen bir kahramanlık destanıdır. Şüheda kanıyla sulanan toprakların her karışında, yüce milletimizin milli ve manevi dayanışması vardır, birlik, beraberlik ve kardeşlik vardır. Bu kardeşliği geçmişte olduğu gibi bugün de bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin bağımsızlığı için mücadele eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere birlik ve beraberliğimiz için, bu aziz vatanın savunmasında destanlara kanlarıyla, canlarıyla imza atan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

“Bayramlar milli birliğin ve beraberliğin güçlendiği günlerdir”

Bayramların milli birliğin ve beraberliğin güçlendiği günler olduğunu ifade eden Taşdoğan, "Millet olarak, sevginin, yardımlaşma ve dayanışmanın, eşsiz örneklerine şahit olacağımız mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Bilindiği üzere bayramlar, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz, diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. Bu günler; toplumumuzun yardım ve desteğe ihtiyaç duyan kesimine yaklaşarak, şefkat ve dayanışma ruhunu yeşertmek ve yenilemek adına bir fırsattır. Çünkü bizim geleneğimizde bayramlaşmak barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Bayramı bayram gibi yaşayabilmek temennisi ile; Türk- İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyor; yapılan ibadetlerin yüce Allah nezdinde kabul olmasını, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.