MKE 58 Memur Alımı Yapacak

MKE bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamlar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda KİT’lerle ilgili hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

MKE bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanları ise şu şekilde yer alıyor; Lisans mezunu 51 memur alımı, Ön lisans mezunu 4 memur alımı, lise mezunu 3 teknisyen alımı olmak üzere kadrolu 58 devlet memuru alımı kontenjanı  tahsis edilmiştir.

MKE bünyesinde kamu personeli alımı yapılacak branşlar; lise mezunları için sadece teknisyen alımı belirtilmiştir. Ön lisans mezunları arasında ise memur ve tekniker branşlarına alımlar yapılacağı belirlenmiştir. Lisans mezunları ise avukat, memur ve mühendis kadrolarında başvuru yapma hakkına sahiptirler.

MKE kamu personeli alımı genel başvuru şartları başvuru kılavuzunda ise şu şekilde yer alıyor; Türk vatandaşı olmak şartı en öncelikli şartlar arasında yer alıyor. 

Kamu haklarından hiçbir suretle mahrum kalmamış olmak, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması diğer önemli şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca başvuruda bulunacak adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. 

Lise mezunu kadrolarına başvuracak kişileri için Meslek Lisesi veya sanat okulu mezunları ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesi uyarınca Kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanma hakkına sahiptirler. Bu başvurular için Kazai rüşt kararının 20 Aralık 2018 itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylar için Askerlik ile ilgili olarak ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartına sahip olmaları doğrultusunda karar veriliyor. Bu hüküm gereğinde askerde bulunan adaylar da tercih yapmaları konusunda yasla herhangi bir engel bulunmuyor.

Başvuru internet ÖSYM sayfası üzerinden on-line olarak yapılacaktır. 2018/2 tercihleri olarak giriş yapılacaktır.