Özgecan Aslan Ölümünün Birinci Yılında Anıldı

Özgecan Aslan Ölümünün Birinci Yılında Anıldı

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Yüreklerdeki acısı, aradan geçen bir yıla rağmen dinmezken, kadına yönelik şiddetin simgesi olmasıyla Özgrcan Aslan Türkiye'nin hafızasına derin izler bıraktı. Sabah saatlerinde, Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Özgecan’ın mezarını ziyaret eden Aslan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yasin okunması ile başlayan anmada gözyaşlarını tutamayan anne Songül, baba Mehmet ve Beste ile Barış Ali Aslan kardeşler dua etti.Duygulu anların yaşandığı anma sonunda Özgecan’ın anne ve babası, yakınlarının desteğiyle mezarın başından ayrılabildi. Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından kızının mezarına yapılan anıt heykeli okşayan anne Songül Aslan uzun süre mezara baktı. Okunan dualara eşlik eden Songül Aslan güçlükle ayakta durabildi. Ölümünün birinci yılında ablası Özgecan Aslan’ı mezarı başında anan Barış Ali de uzun süre gözyaşları döktü. Duygusal anların yaşandığı ziyarette aile bir süre mezar başında bekledi. Özgecan Aslan için pazar günü evinin önünde yemek verilip Kuran’ı Kerim okutulacağı belirtildi.

JANDARMANIN DİKKATİ SAYESİNDE YAKALANMIŞLARDI

Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015’te okuldan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Bunun üzerine aile, polise kayıp başvurusunda bulundu. Özgecan ailesi ve polis tarafından her yer de aranırken, Tarsus-Mersin-Adana arasında yolcu taşıyan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken jandarma kontrol noktasında durarak otobana nasıl çıkacağını sordu. Askerler, minibüsün tarif ettikleri yol yerine ormanlık alana doğru gittiğini fark edince şüphelenip yol kenarında durdurarak arama yaptı. Sürücünün babası Necmittin Altındöken ile Fatih Gökçe’nin de bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Ahmet Suphi Altındöken, kanın müşteri olarak minibüste kavga eden 2 yolcuya ait olduğunu söyledi. Gözaltına alınan 3 kişi, işlemlerinin arından serbest bırakıldı. Jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü 12 Şubat’ta içinde Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. Minibüste detaylı arama yapan ekipler bir şapka buldu. Şapkanın gösterildiği Mehmet Aslan’ın ’Kızıma ait’ demesi üzerine sorgulanan Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Bir süre sonra Ahmet Suphi Altındöken de jandarma tarafından yakalandı. 13 Şubat sabahı şüphelilerin gösterdiği yerde genç kızın yanmış cesedi bulundu.

ÖZGECAN DAVASI GÜNDEME OTURDU

Kadın cinayetlerine yönelik tepkinin "çığ gibi" büyüdüğü olayın ardından tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, 12 Haziran 2015'te Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanıkların birbirlerini suçladığı duruşmada savunması sırasında sık sık ağlayan Ahmet Suphi Altındöken'e, mahkeme başkanı Ercan Kumhak'ın, "Şu ağlamaları geçelim" şeklinde karşılık vermesi, hafızalara kazındı. Tutuklanarak cezaevine konulan Ahmet Suphi Altındöken, Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe’nin yargılandığı Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar 3 Aralık 2015’te çıktı. Mahkeme heyeti, her 3 sanığı da ’Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti ayrıca katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken’i ’Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 27 yıl, Fatih Gökçe’yi ise aynı gerekçe ile 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.