Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir? Hayırlı Ramazanlar

Bu günü yatsı namazını müteakip kılacağımız teravih namazıyla on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olacağız. Aynı gece sahura kalkarak oruca niyetlenecek, bereket ve mağfiret mevsimine gireceğiz. Ramazan ayı bu gece ilk sahur ile başlıyor. Peki Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir?

Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir? Hayırlı Ramazanlar

Pazar günü yatsı namazını müteakip kılacağımız teravih namazıyla on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olacağız. Aynı gece sahura kalkarak oruca niyetlenecek, bereket ve mağfiret mevsimine gireceğiz.  Ramazan ayı bu gece ilk sahur ile başlıyor. Peki Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir?

 

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı bu gece ilk sahur ile başlıyor. Milyonlarca Müslüman Ramazan orucunu tutmak için sahura kalkacak. Peki Ramazan orucuna ne zaman ve nasıl niyet edilir? Niyet etmeden oruç tutulur mu? Oruca niyet süresi ne zamana kadardır? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde yer almaktadır. İşte Ramazan orucu niyeti ile ilgili detaylar şöyle;

Niyetsiz oruç sahih değildir. Ramazan ayında tutulan oruca niyetin vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir. Ancak imsaktan önce niyet etmek daha faziletlidir. Gündüz oruca niyetin caiz olması, imsak vaktinden sonra bir şey yemeyip içmemeye ve orucu bozan bir iş yapmamaya bağlıdır.

RAMAZAN ORUCUNA KALP VE DİL İLE NİYET ETMEK DAHA İYİDİR

Oruç tumak düşüncesi ile sahur yemeğine kalkan kimsenin bu düşüncesi de niyettir. Oruca kalp ile niyet etmek yeterlidir. Ancak kalp ile yapılan bu niyeti dil ile söylemek daha iyidir. Bu sebeple, oruç tutacak olan kimse, hem içinden niyet etmeli hem de diliye; "Niyet ettim Ramazan-ı Şerif'in yarınki orucuna" demelidir. Her günün orucuna ayrı niyet etmek lazımdır.

Sahurda uyanamayıp yeme içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, güneşin tepe noktasına gelmesi öncesine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmamak lazım. Sahura kalkmak istemeyen bir kimse, akşamdan sonra yarının orucuna niyet edebilir, gece kalkıp niyet etmesi gerekmez.