Sanica Isı’nın halka arz sonuçları açıklandı
Sanica Isı halka arzında talep toplama süreci, 15 - 18 Kasım tarihleri arasında tamamlandı.
Pay başına 20,03 TL’den gerçekleşen talep toplama sürecinin ardından şirket tarafından yapılan açıklamada Sanica Isı halka arzına, yatırımcılardan halka arz büyüklüğünün 10,9 katına denk gelen 8.7 milyar TL talep toplandığı bilgisi verildi. Halka arz, Gedik Yatırım ve İntegral Yatırım liderliğinde toplamda 36 aracı kurumun konsorsiyum aracılığıyla gerçekleşti.
En yüksek talep bireysel yatırımcıdan geldi
Sanica Isı halka arzı için yurtiçi bireysel yatırımcı tahsisatı yüzde 50, yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsisatı yüzde 40, yurtdışı kurumsal yatırımcı tahsisatı ise yüzde 10 olarak belirlenmişti.
Yapılan açıklamada yurtiçi bireysel yatırımcılardan belirlenen tahsisatın 13.7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 9.3 katı ve yurtdışı kurumsal yatırımcılardan ise belirlenen tahsisatın 3.4 katı talep geldiği bildirildi. Sonuç olarak Sanica Isı’nın 40 milyon TL nominal değerli paylarının halka arzında 166 bin 700 yatırımcıya dağıtım gerçekleştirildi.
Sanica Isı borsada ne zaman işlem görmeye başlayacak?
Sanica Isı, Borsa İstanbul’da 24 Kasım’da gerçekleşecek Gong Töreniyle Yıldız Pazar’da SNICA koduyla işlem görmeye başlayacak. Sanica’nın halka açıklık oranı %29,63 olurken halka arz büyüklüğü 801,2 milyon TL oldu.
Sanica Isı Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Gelen yüksek talep yatırımcıların Sanica Isı’nın performansına duydukları güveni gösteriyor. Şirketimize ilgi gösteren, talepte bulunan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederim. Şirketimizin yüksek talep alması bizim için gurur verici oldu. Bu ilgi ile sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Yaklaşık 167 bine yakın yeni ortağımızdan aldığımız destekle; organik, inorganik büyüme fırsatlarını etkin değerlendirerek, global marka olma hedefimize daha emin adımlarla ulaşacağız.”
Sanica Isı yurt dışı yatırımlarına odaklanacak
Nesimi Fatinoğlu, açıklamasının devamında şirketin panel radyatör, kombi ve boru, bağlantı parçaları olmak üzere üç ana grupta gerçekleştirdiği üretimle Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olduğunun altını çizdi ve şunları söyledi:
“Elazığ, Manisa Akhisar ve İstanbul Beylikdüzü’nde yer alan üretim tesislerimizde tamamen yerli ve milli üretim anlayışıyla ürettiğimiz panel radyatör, kombi ve boru, bağlantı parçalarını dünyanın dört bir yanına, 54 ülkeye ihraç ediyoruz. Önümüzdeki dönem öncelikle yurtdışı yatırımlarımızı gerçekleştirerek, bugüne kadar sürdürdüğümüz başarılı performansımızı daha da güçlendirerek, karlı ve güçlü büyüme sağlayarak yeni ortaklarımızın yatırımlarının karşılığını en iyi şekilde alabilmeleri için daha fazla çalışacağız.”