Şehitler Tepesi neresi? Şehitler Tepesi nedir? Şehitler Tepesi ne demek?

Arif Nihat Asya'nın "bayrak şairi" olarak nitelendirilmesinde "Bayrak" şiiri kadar önemli olan diğer şiiri de "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor"dur. Şair Asya, 1940 yılında Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı tören için Bayrak şiirini yazdı ve Türkiye tarafından tanındı. Arif Nihat Asya'nın, Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor şiirini ise, bir tepede gördüğü "meçhul asker anıtı" üzerine yazdığı bilinir.

Arif Nihat Asya'ya göre vatan toprakları için canlarını seve seve feda eden, bu kutsal vatan için şehit düşen canlarımızın hiçbirisi meçhul asker değildir. Şehit Mehmetçiklerimize övgünün güzel bir ifadesi olan bu şiirde usta şair, bayrak sevgisi, kahramanlık ve şehitlik temalarını coşkun ve destani bir üslupla anlatır.

Arif Nihat'ın şiirlerinde, tutku derecesindeki vatanseverliğin ve millî değerlere bağlılığın yanı sıra, millî hakimiyetin sembolü olan bayrak, genişçe yer tutar. Onda, bayrak sevgisi doruktadır. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklâl Marşı'ndaki bayrağa yaklaşımı ile Arif Nihat'ın görüşleri benzerlik arz eder. Şair, Bayrak ve Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor şiirlerinde bunu açık bir şekilde ifade etmiştir.