Sıla Nur Yorulmaz'a Harvard Üniversitesinden milyonluk burs!

İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz, gurur verici bir başarıya imza attı. Sıla, Harvard Üniversitesi'nden yıllık 88 bin dolar (2 milyon 816 bin Türk lirası) değerinde tam burslu erken kabul aldı. İşte detaylar...

İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi (UAA) son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Sıla Nur Yorulmaz, gurur verici bir başarıya imza attı. Sıla, Harvard Üniversitesi'nden yıllık 88 bin dolar (2 milyon 816 bin Türk lirası) değerinde tam burslu erken kabul aldı. İşte detaylar...

Amerika'dan bir fizik profesörüyle kuantum kaos üzerine araştırma yapıp makale yazan, çok amaçlı insansız hava aracı tasarımı ve karbondioksit emilimini maksimize eden filtre üzerine çalışma yapan Sıla Nur Yorulmaz'a, Harvard Üniversitesi'nden davet geldi.

2.8 milyon liralık tam bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanan Sıla, Harvard Üniversitesi’nden akademik burs alan Türkiye'deki 6 öğrenciden biri oldu.

Sıla Nur Yorulmaz kimdir?

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, lise hayatı boyunca fizik alanında yaptığı çalışmalar ve sosyal sorumluluk projelerindeki azmi sayesinde Harvard Üniversitesi'ne tam burslu olarak kabul edildi. Bu büyük başarı, Sıla Nur'un genç yaşına rağmen gösterdiği kararlılık ve bilimsel merakın bir sonucu olarak öne çıkıyor. Sıla Nur, lise öğrencileri için düzenlenen bilimsel araştırma konferansı UAA ARC'ın organizatörlerinden biri olarak görev aldı ve STEM & Buds organizasyonu çerçevesinde ortaokul öğrencilerine mentorluk yaptı. Ayrıca, maddi imkanı kısıtlı olan ilk ve ortaokul öğrencilerine Türkçe ve matematik dersleri vererek eğitimde fırsat eşitliği sağlamaya çalıştı. Tüm bunların yanında, kuantum kaos üzerine yaptığı araştırmaya dayanan bir makale yazdı, çok amaçlı bir insansız hava aracı tasarımı geliştirdi ve karbondioksit emilimini maksimize eden bir filtre tasarımı üzerinde çalıştı.

Mezuniyet sonrasında kuantum bilgisayarlar üzerine araştırmalar yapmayı planlayan Sıla Nur, bu teknolojinin potansiyelini insanların hayat kalitesini artırmak için kullanmayı hedefliyor. Başarı hikayesi hakkında konuşan Sıla Nur, "Üsküdar Amerikan Lisesi'nde öğrenci olmak, hem akademik hem de sosyal olarak büyük bir avantaj sağladı. İlgi alanlarımı keşfetmemi sağlayan kulüpler ve etkinlikler, beni sadece akademik olarak başarılı bir öğrenci olmaktan öteye taşıyarak, hayatla iç içe bir birey olmamı sağladı," dedi. Ayrıca, bu süreçte desteklerini esirgemeyen öğretmenlerine ve yurt dışı üniversite danışmanlarına minnettarlığını dile getirdi.

Sıla Nur Yorulmaz'ın bu önemli başarısı, gençler için ilham verici bir örnek teşkil ediyor ve azimle çalışmanın, büyük hayallerin peşinden koşmanın ve sosyal sorumluluk projelerinde aktif olmanın önemini bir kez daha vurguluyor.

Öğretmen anne ve babanın tek çocuğu Sıla Nur Yorulmaz, maddi imkânları kısıtlı ilk ve ortaokul öğrencilerine Türkçe ve matematik dersi de veriyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Sıla ile birlikte fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak, "Kendisi ile tanışmak, sohbet etmek beni çok mutlu etti. Bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor ve onu yanaklarından öpüyorum" notunu düştü.

Sıla: 'Kuantum bilgisayarlar, klasik bilgisayarlara kıyasla belirli problemleri çok daha hızlı çözebiliyorlar. Kuantumun potansiyelini insanların hayat kalitesini artırabilecek şekilde kullanabilmek istiyorum. Mezun olduktan sonra da kuantum bilgisayarların hardware ve software'i üzerine araştırmalarda yer almayı düşünüyorum.' dedi.