Singapur Başbakanı Lee, tarihi zirve için hazırlıkları yerinde inceledi

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ülkesinde gerçekleştirilecek ABD-Kuzey Kore zirvesi için yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Dünyanın gözü 2 gün sonra düzenlenecek tarihi zirveye çevrilirken, zirvenin gerçekleştirileceği Singapur’da yüksek güvenlik önlemleri alındı. Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, zirve için çalışma yürüten güvenlik, iletişim ekipleri ile diğer görevlileri ziyaret ederek onlara yoğun çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Lee, İletişim Bakanlığının tarihi zirveyi takip edecek gazeteciler için F1 Pit Building’de Uluslararası Medya Merkezi kurduğunu ifade ederek, “Çalışmaları kontrol etmek için onları ziyaret ettim. Çok çalıştıkları için teşekkür ederim” dedi. 











The SAF and Home Team are busy putting in place security arrangements for the meeting between US President Donald Trump and DPRK leader Kim Jong Un on Tuesday. MCI has also set up an International Media Centre at the F1 Pit Building, for the journalists covering the summit. I visited them this morning to check things out and thank them for their hard work. Singapore has hosted major events before. But this highly anticipated meeting has put our little red dot under an intense global spotlight. From the time we were asked by both sides to host this event, many Government agencies and private sector partners have worked closely with the @mfa_sg to make this happen. Thousands of public officers and personnel, including NSF and NSmen, have been mobilised. They are planning and working on the logistics, security, and media management for the summit, often working round the clock to meet deadlines. For Singapore to have been chosen as the venue for this meeting testifies to our reputation for neutrality, efficiency, and security. I am confident you will help us to be good hosts to all our visitors. May this summit lead eventually to a peaceful resolution in the Korean Peninsula. – LHL ([1, 2, 5, 6] MCI Photos by Kenji Soon; [3, 4] MCI Photos by Chwee)

Lee Hsien Loong (@leehsienloong)'in paylaştığı bir gönderi (10 Haz, 2018, 3:44öö PDT)








Singapur’un daha önce de büyük etkinliklere ev sahipliği yaptığının altını çizen Lee, ancak bu çok beklenilen toplantının küresel çapta bir ilgi çektiğini söyledi. Lee, her iki taraftan da hükümet kurumlarının Singapur Dışişleri Bakanlığı ile yakın çalışma yürüttüğünü ifade ederek, ABD'nin Ulusal Bilim Kurumu da (NSF) dahil olmak üzere binlerce kamu görevlisinin ve personelin zirve için seferber olduğunu söyledi. “Bu zirve için Singapur'un mekan olarak seçilmesi, tarafsızlık, rasyonellik ve güvenlik konusundaki ünümüzü kanıtlıyor” ifadelerini kullanan Lee, "Bu zirve Kore Yarımadası'nda barışçıl bir çözüme önderlik edebilir" dedi.