TEOG Sınavı ne zaman? Sınavlar hangi tarihlerde yapılacak?

TEOG Sınavı - TEOG 2. Dönem Sınavı Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden olmak üzere toplamda 6 oturumda yapılacak.

 TEOG Sınavlarının ilk bölümü eğitim öğretim yılının ilk döneminde gerçekleştirildi. TEOG 1. Dönem sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de gözler 2. TEOG Sınavlarına çevrildi. TEOG sınavlarının tamamlanmasının ardından da tercih dönemine geçilecek. Öğrencilerin bir anlamda eğitim kaderini belirleyecek sınav için öğrenciler ve veliler heyecanlı bir bekleyiş içindeler.    

2016-2017 Öğretim Yılı Ortak Sınavlar e-Kılavuzu'na göre TEOG 1. Dönem Sınavı 23-24 Kasım 2016 tarihinde, TEOG 1. Dönem Mazeret Sınavı ise 17-18 2916 tarihinde yapıldı. TEOG 1. Dönem Sınavı Sonuçları da 2017 Ocak ayı içerisinde açıklandı. 

TEOG 2. Dönem Sınavı ne zaman yapılacak? TEOG 2. Dönem Sınavı 26-27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. TEOG 2. Dönem Mazeret Sınavı ise 20-21 Mayıs 2017 tarihinde yapılıp sonuçlar 2017 Haziran ayında açıklanacak.

TEOG 2. Dönem Sınavı 26 Nisan 2017 tarihli oturumları Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden yapılacak. Türkçe dersi oturumu saat 09.00'da, Matematik dersi oturumu saat 10.10'da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi oturumu saat 11.20'de başlayacak.

 TEOG 2. Dönem Sınavı 27 Nisan 2017 tarihli oturumları Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden yapılacak. Fen ve Teknoloji dersi oturumu saat 09.00'da, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi oturumu saat 10.10'da, Yabancı Dil dersi oturumu saat 11.20'de başlayacak.

TEOG 2. Dönem Sınavında öğrencilere her oturumda 20 soru sorulup 40 dakika süre verilecek. Her soru 4 seçenekli olup her sorunun bir tane doğru cevabı vardır.

ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi 

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması 

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması 

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması 

f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması, g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,

 ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

 h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz "Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlarımızı askıya çıkarıyoruz. Taslak program görüşlere sunulmaya ve görüşler doğrultusunda iyileştirmeye hazır hale geldi. Kamuoyunun katkılarını, paydaşlarımızın katkılarını alacağız, ortak aklın süzgecinden geçirerek öğrencilerimizin önüne getireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren de sınıflarımızda öğretmenlerimiz, bu çerçevelere uygun olarak derslerini yürütecekler. demişti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerin, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacağını dile getiren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ''Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır.'' demişti.