TEOG sınavlarında hangi konudan kaç soru çıkacak?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 2. dönem sınavları yarın başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2017 yılı TEOG sınav takvimine göre 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşecek. Peki TEOG sınavlarında hangi konudan kaç soru çıkacak?

TEOG 2. dönem sınavına az bir zaman kala öğrencilerde ve velilerinde heyecan dorukta. Sekinci sınıf öğrencilerin girdiği TEOG sınavı öncesinde, sınava girecek öğrenciler tarafından çalışmalar devam ediyor.

 2017 TEOG sınavı ile birlikte orta son sınıf öğrencilerinin, lise öğrenimlerini hangi okulda devam ettirecekleri belli olacak. Milyonlarca öğrencinin gireceği tarih ise Milli eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı.

TEOG SINAVININ YAPILACAĞI TARİH!

TEOG sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2017 takvimine göre 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlardan sonra da tercih dönemi başlayacak.

TEOG SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

Sınava girecek olan öğrenciler, TEOG sınavının gerçekleştirileceği birinci günde Matematik, Türkçe ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girecekler. Bu üç sınavda öğrencilere toplam 60 soru sorulacaktır. Soruların cevaplanması için de 120 dakika süre verilecektir.

TEOG sınavının ikinci gününde ise öğrenciler Fen Bilimleri, Yabancı Dil ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavlarına girecektir. Sınavlar öğrencilere 60 soru sorulacaktır. Bu sınavda birinci günde olacağı gibi cevaplama süresi olarak 120 dakika verilecektir.

TEOG sınavında 8. Sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçmek için 6 çeşit dersten sınava girecektir. Sınavlardan alınan puanlar doğrultusunda da puanların yeteceği liseler için tercih işlemi yapılacaktır.  

TEOG SINAVLARININ BAŞLANGIÇ SAATLERİ!

Sınavların yapılacağı ilk gün;

Türkçe sınavı saat 09.00’da

Matematik sınavı saat 10.10’da

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı saat 11.20’da başlayacaktır.

Sınavların ikinci gününde ise;

Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da

Yabancı Dil sınavı saat 11.20’de başlayacaktır.

Sınavlarda öğrencilere, her bir testte 20 soru sorulacak olup, testler için 40’ar dakika cevaplama süresi verilecektir.

 TEOG SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Ortaokul öğrencilerinin; 2016-2017 öğretim yılı içinde örgün bir ortaokulun 8. sınıfında öğrenim görmesi,

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin; Örgün ortaöğretim kurumunda kayıtlı olması ve açıköğretim ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi olması,

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılında MEB’e bağlı olan okulların 8. Sınıfında öğrenim görüyor olması gerekmektedir.

TEOG SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

Öğrenci, sınav esnasında bir başka öğrenciden kopya çekerse,

Öğrenci başka birisinin yerine sınava girerse,

Cevap kağıdı okunamayacak şekilde gereksiz bir şekilde karalanır ve bu yüzden de optik okuyucu tarafından okunamaz ise,

Sınava cep telefonu, çanta, kulaklık, saat, küpe, kolye, yüzük, broş, bilezik ve benzeri eşyalar ya da elektronik bir cihaz ile girilmiş ise,

Sınav evrakı sınav güvenlik kutusu dışında posta veya farklı bir yol ile Bakanlığa gönderilmişse,

Öğrenci tarafından sınav evrakına herhangi bir zarar verilmişse, bu gibi durumlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Merkezi Sistem Sınav Yönergesi çerçevesinde belirtilmiş olan sınav kuralları ihlal edildiğinden dolayı, sınav görevlilerinin ve yetkililerinin tutacakları tutanaklar da dikkate alınıp öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

TEOG ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlara göre öğrencileri sınav öncesinde bir takım şeylere dikkat etmelidir. Sınav öncesinde öğrenciler, beslenme ve uyku düzenlerinde değişiklik yapmamalıdır. Sınava geç kalma korkusuyla erken saatte değil, normalde hangi saatte yatılıyorsa o saatte yatılıp uyumalıdır. Son günlerde çok yağlı olan ve ağır olan yemekleri yemekten kaçınılmalıdır. Tehlikeli olan ve çok hareketli sporlardan herhangi bir sakatlanma riskine karşı uzak durulması gerekir. Sınav öncesi yapılan deneme sınavlarında yanlış yapmaktan korkulmamalıdır. Deneme sınavlarında yapılacak olan yanlışlar, TEOG sınavında da yanlış yapılacağı anlamına gelmemektedir. Önemli olan şey, öğrenci tarafından yanlış yapılan sorunun doğrusunun öğrenilerek bir daha aynı yanlışın tekrar edilmemesidir.

TEOG PUAN HESAPLAMA EKRANI

1* : ORTALAMA HESABI: Sınavlar ve ödevlerden alınan puanların aritmetik ortalamasıdır.

ORT=(SP1+SP2+SP3+PP+PRP)/5

2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir.

AORT=(ORTxDS)/Toplam Ders Saati

3* : YILSONU BAŞARI PUANI: Her iki dönemde, her ders için hesaplanan ağırlıklı ortalama toplamlarının, aritmetik ortalamasıdır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yılsonu Başarı Puanı=(1.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı + 2.Dönem Ağırlıklı Ortalama Toplamı)/2

AĞILIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) = ( YBP8 + YBP7 + YBP6 + AOSP ) /2

TEOG 2017 MATEMATİK KONULARI

SAYILAR

-Üslü Sayılar

-Kareköklü Sayılar

-Gerçek Sayılar

CEBİR

-Örüntüler ve İlişkiler

-Cebirsel İfadeler

-Denklemler

-Eşitsizlikler

GEOMETRİ

-Üçgenler

-Üçgenlerde Ölçme

-Dönüşüm Geometrisi

-Örüntü ve Süslemeler

-Geometrik Cisimler

-Geometrik Cisimlerin Yüzey Alanları

-Geometrik Cisimlerin Hacimleri

-İzdüşüm

OLASILIK VE İSTATİSTİK

-Olasılık Durumları Belirleme

-Olasılık Çeşitleri

-Tablo ve Grafikler

-Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri

-Üslü Sayılar

-Kareköklü Sayılar

-Gerçek Sayılar

CEBİR

-Örüntüler ve İlişkiler

-Cebirsel İfadeler

-Denklemler

-Eşitsizlikler

GEOMETRİ

-Üçgenler

-Üçgenlerde Ölçme

-Dönüşüm Geometrisi

-Örüntü ve Süslemeler

-Geometrik Cisimler

-Geometrik Cisimlerin Yüzey Alanları

-Geometrik Cisimlerin Hacimleri

-İzdüşüm

OLASILIK VE İSTATİSTİK

-Olasılık Durumları Belirleme

-Olasılık Çeşitleri

-Tablo ve Grafikler

-Merkezi eğilim ve yayılma ölçüleri