Torba kanununda 'OHAL süresi' değişikliği!

AK Parti torba kanunda değişikliğe gitti. Buna göre, gözaltı süreleri ve ihraçla ilgili maddelerde süre uzatımı 3 yıldan 1 yıla düşürüldü.

AK Parti, torba teklifinde OHAL eleştirileri yapılan 2 maddede değişiklik yaptı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzatılması teklifini revize ederek 1 yıla indirdiklerini belirtti. 

Yine teklifle, terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması, ihracı, rütbelerin geri alınması, mesleğe ilişkin unvanların kullanılmaması 31 Temmuz 2021’den itibaren 3 yıl daha uzatılıyordu. Bu düzenlemede süre uzatımı 3 yıl değil 1 yılla sınırlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyum olarak atanmasına ilişkin hüküm 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 3 yıl daha uygulanmasının öngören düzenlemede ise değişikliğe gidilmedi.

Liselerde devamsızlık sınırı değişti! Yeni yönetmelik neler getiriyor? 22 Şubat’ta İstanbul’da kuryeler çalışıyor mu? İstanbul'da kar yağışı, ehliyet sınavlarını erteledi Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi kızışıyor 2025'te en çok beklenen oyunlar hangileri? 2025 bayram ikramiyeleri için beklentiler neler?