TRHaberler Hava Durumu Editörü'nden kritik uyarı !

Haftalık olarak hava durumu tahmin ve analizlerini trhaberler.com'da paylaşan Buğra B.'den yeni hafta için önemli uyarılar geldi.

Haftalık olarak hava durumu tahmin ve analizlerini trhaberler.com'da paylaşan Buğra B.'den yeni hafta için önemli uyarılar geldi.

İşte TRHaberler Hava Durumu Editörü Buğra B.'nin yorum ve analizleri:

DOĞU KARADENİZ'DE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİ VE YAKIN ZAMANDA BUNA BENZER BİR YAĞIŞLI SİSTEM GÖRÜNÜYOR MU? 

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar alan Doğu ve Orta Karadeniz yağışlara Perşembe gününe kadar ara verecek. Perşembe günü gelecek yağışlarda önceki sistem kadar kuvvetli olamayacağı, hafif olacağı için bir sıkıntı yaratmayacaktır onun haricinde şu anlık uzun vadede görünen bir riskli sistem görünmüyor fakat şunu unutmamak gerekiyor Karadeniz'in deniz suyu sıcaklıkları çok ısınmış halde artık dolayısıyla bu dönemlerde gelen bir serin hava Orta ve Doğu Karadeniz için rahatlıkla bir risk oluşturabiliyor ama bizim asıl sorunumuz artık bu gibi durumlara alışamamak ve gerekli önlem, tedbirleri alamamak örneğin bu tedbir alma işine ilk olarak dere kenarlarına bina yapmamaktan başlanabilir.   

AKDENİZ'DE SONBAHARDA YAĞIŞ KONUSUNDAN RİSKLİ 

Benzer riskler Akdeniz içinde geçerli. Akdeniz'de mevcut deniz suyu sıcaklıkları da 28-30 dereceye çıkan yerler mevcut çünkü bu Sonbahar dönemine girdiğimizde kuzeyden gelebilecek bir serin ve yağışlı havayla yağışlar denizden destek alıp buharlaşmanın etkisiyle çok dahada şiddetlenebiliyor ve sel, su baskınlarına sebebiyet verebiliyor dolayısıyla özellikle Sonbahar dönemi için orada da aşırı yağışlar görebilmemiz yüksek ihtimal.  

PEKİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİZLERİ NELER BEKLİYOR? 

Şimdi gelelim bugünlere bu hafta Çarşamba ve Perşembe günleri Doğu Karadeniz, Marmara ve Akdeniz'in batısı, Ege'nin güneyi olmak üzere yerel gök gürültülü sağanak yağışlar alacak onun haricinde diğer bölgelerimizde bir yağış görünmüyor ardından Haftanın son gününde (Cuma) günü tüm Yurtta yağışlar kesiyor ve Kuzey Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası giriş yapıyor ve sıcak, yağışsız bir sürece giriş yapıyoruz sıcaklıklar özellikle Güneydoğu Anadolu, Ege bölgesinde 40 dereceye kadar çıkabilecek İç kesimler ve Marmara'nın batısında da 35 dereceye kadar çıkabilecek Karadeniz ve özellikle İstanbul başta olmak üzere bu sıcak hava dalgasını Kuzey ve Kuzeydoğulu rüzgarlar sayesinde nispeten daha rahat geçirecek gibi görünüyor.  

30.08.2020 (Pazar) günü beklenilen yer sıcaklığı.