Yarın hava nasıl olacak? İşte 27 Ekim Cumartesi (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara’nın doğusu ve güneyinde yer yer sis ve pus, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.Hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarı ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

ZİRAİ DON UYARISI

Bu gece ve sabah saatlerinde İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden, zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde tarımla uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması önem arz etmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.



BURSA 8°C, 23°C



Parçalı ve az bulutlu



ISTANBUL 14°C, 21°C



Parçalı ve az bulutlu



KIRKLARELI 7°C, 21°C



Parçalı ve az bulutlu



SAKARYA 7°C, 22°C



Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte iç kesimlerde yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.



A.KARAHISAR 1°C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu



IZMIR 11°C, 23°C



Az bulutlu ve açık



KÜTAHYA 1°C, 17°C



Parçalı ve az bulutlu



MANISA 8°C, 23°C



Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ADANA 11°C, 25°C



Parçalı ve az bulutlu



ANTALYA 14°C, 24°C



Az bulutlu ve açık



HATAY 10°C, 23°C



Parçalı ve az bulutlu



ISPARTA 2°C, 17°C



Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.



AKSARAY 1°C, 14°C



Az bulutlu ve açık



ANKARA 3°C, 15°C



Az bulutlu ve açık



CANKIRI 2°C, 16°C



Az bulutlu ve açık



ESKISEHIR 0°C, 16°C



Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Sinop çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.



BOLU 0°C, 13°C



Parçalı bulutlu



DÜZCE 4°C, 17°C



Parçalı bulutlu



KARABÜK 3°C, 19°C



Parçalı bulutlu



ZONGULDAK 8°C, 19°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 



AMASYA 3°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



GİRESUN 10°C, 19°C



Çok bulutlu



SAMSUN 11°C, 20°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 12°C, 18°C



Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey kesimleri ile Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ELAZIĞ 3°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



ERZURUM -2°C, 7°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



HAKKARİ 4°C, 11°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



KARS -2°C, 8°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADIYAMAN 7°C, 18°C



Parçalı bulutlu



DIYARBAKIR 7°C, 18°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı 



GAZIANTEP 6°C, 16°C



Parçalı bulutlu



SIIRT 7°C, 18°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı 

DENİZLERDE YARIN HAVA DURUMU

Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, Batı Karadeniz’in batısı puslu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; 

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, pus anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/sa), Güney Ege’de ilk saatlerde kuzeybatıdan, kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4(10-30 km/sa), gece saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece ve öğle saatlerinde kuzeydoğu, sabah saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi,