Yarın hava nasıl olacak? İşte 3 Ocak 2019 Perşembe (yarın) hava durumu

Meteoroloji yarın hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında doğu kesimlerde mevsim normallerinde seyredeceğini bildirdi. Peki yarın Türkiye genelinde hava nasıl olacak? İşte 3 Ocak 2019 Perşembe (yarın) hava durumu

Meteoroloji yarın hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında doğu kesimlerde mevsim normallerinde seyredeceğini bildirdi. Peki yarın Türkiye genelinde hava nasıl olacak? İşte 3 Ocak 2019 Perşembe (yarın) hava durumu,

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Konya, Çorum, Gümüşhane ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege ile Kırklareli, İstanbul'un batı kesimleri, Tekirdağ, Denizli, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güneyli, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğle saatlerinden sonra Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'da çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Kıyı Ege ile Kırklareli, İstanbul'un batı kesimleri, Tekirdağ, Denizli, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batı kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren Marmara'da çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ve Balıkesir çevreleri ile yarın zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra İstanbul'un batısı, Tekirdağ, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.



BURSA 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇANAKKALE 5°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



İSTANBUL 5°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yarın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



KIRKLARELI 3°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç ve güney kesimleri ve zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR 1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



IZMIR 5°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



MANISA 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



MUĞLA 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 7°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 8°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



BURDUR 2°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



HATAY 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Konya ve Karaman çevrelerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AKSARAY -1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANKARA 1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



CANKIRI -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



ESKISEHIR 0°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı olmak üzere yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar kıyı kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. 



BARTIN 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



BOLU 1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı



DÜZCE 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



ZONGULDAK 4°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum çevreleri, yarın Gümüşhane çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AMASYA 2°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu



ARTVİN 1°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 9°C, 12°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve batı kesimleri ile Muş ve Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ 0°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ERZURUM -8°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu



IĞDIR -2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -14°C, -3°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 



DIYARBAKIR 2°C, 7°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzey ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



GAZIANTEP 2°C, 7°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı



SIIRT 3°C, 7°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



ŞANLIURFA 5°C, 10°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Ege ve Batı Akdeniz'de tam fırtına, Marmara'da kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz'de fırtına, Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı, doğusu ile zamanla geneli doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), açıkları 8 (75 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, akşam saatlerinden sonra batısı 3,0 ila 4,0m,Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa), yer yer 9 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra 2,5 ila 3,4m, güneyi 4,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan, Güney Ege'de doğu ve güneydoğu, zamanla güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra 7 ila 9 (75-90 km/sa), yer yer 10 (105 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra 4,5 ila 5,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra 7 ila 9 (75-90 km/sa), yer yer 10 (105 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde 3,0m, batısı 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.