Yarın hava nasıl olacak? İşte 5 Ocak 2019 Cumartesi (yarın) hava durumu

Meteoroloji, yarın hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi. Peki ülke genelinde yarın hava nasıl olacak? İşte 5 Ocak 2019 Cumartesi (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Bitlis, Muş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Karadeniz kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağmur ve sağanak, Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde İç Ege'nin kuzeyi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar)karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BURSA 0°C, 4°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı



ÇANAKKALE 1°C, 2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



İSTANBUL 1°C, 4°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu



KIRKLARELI -2°C, 0°C



Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR -4°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 



IZMIR 5°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



MANISA 5°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 



MUĞLA 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



ADANA 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ANTALYA 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu ilçeleri zamanla il geneli aralıklı sağanak yağışlı



BURDUR 0°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu ve zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı



HATAY 8°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Sivas çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. 



AKSARAY 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde ve yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yağmurlu



ANKARA -1°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde ve yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



CANKIRI -2°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde ve yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



ESKISEHIR -2°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinin, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.



BARTIN 1°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu



BOLU -6°C, 1°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



DÜZCE 0°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde ve yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yağmurlu



ZONGULDAK 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde ve yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



AMASYA 5°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu



ARTVİN 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı



SAMSUN 8°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı



TRABZON 9°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Ardahan, Ağrı, Bitlis, Kars, Erzurum ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ 3°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ERZURUM -3°C, 2°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı



IĞDIR -3°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARS -8°C, -1°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



DIYARBAKIR 6°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



GAZIANTEP 4°C, 9°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



SIIRT 4°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ŞANLIURFA 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Marmara ve Kuzey Ege’de fırtına, Doğu Karadeniz ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, doğusu gece saatlerine kadar kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) yarın doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğleden sonra batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m doğusu 3,0m yarın 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu, ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) yarın 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, yarın 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtınada zayıf.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Kuzey Ege’nin kuzeyi kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), yarın 6 ila 8 (50-75 km/sa), güneyi güneydoğudan, gece kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) yarın 5 ila 7 (40-60 km/sa) yarın öğleden sonra 8 (75 km/sa), Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece 4 ila 6 (30-50 km/sa) yarın kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yarın 3,0m kuzeyi 4,0 ila 5,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğlen saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan, yarın doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.