Anasayfa /  Güncel

AÖF sınavları ne zaman? AÖF sınavları yüz yüze mi, online mı olacak?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından AÖF kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ertelenmişti. Üniversitelerin online eğitime geçmesinin ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının nasıl ve ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2023 18:30

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından AÖF kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ertelenmişti. Üniversitelerin online eğitime geçmesinin ardından Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarının nasıl ve ne zaman yapılacağı da merak konusu oldu. İşte detaylar...

AÖF BAHAR DÖNEMİ KAYITLARI ERTELENDİ Mİ?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle üniversitelerde bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışını ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak erteledi.

YÖK’ün konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen deprem nedeniyle;

Bu bölgeden olup diğer illerdeki yükseköğretim kurumlarımızda öğrenim gören öğrencilerimizin eğitim ve öğretime katılamayacak olmaları,

Bu öğrencilerimizden bir kısmının yakınlarının afetten doğrudan etkilenmiş olmaları,

Yükseköğretim kurumlarımızdaki başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine katılmaları, dikkate alınarak tüm yükseköğretim kurumlarımızda bahar eğitim ve öğretim döneminin açılışı ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak ertelenmiştir.”

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri normal şartlarda 13-24 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktı. Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle AÖF kayıtları ertelendi.

Anadolu Üniversitesi tarafından yeni kayıt dönemine ilişkin bir açıklama gelmedi.

 

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ?

Pandemi zamanında Anadolu Üniversitesi, online (çevrimiçi) sınav sistemine geçmişti. Öğrenciler YÖK’ün aldığı uzaktan eğitim kararının ardından sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sınavları birçok şehir de düzenleniyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa gibi şehirler etkilendi.

Bu bölgedeki okulların durumuna göre Anadolu Üniversitesi sınavların yapılış şekli belirlenecek. Henüz sınavların internet üzerinden mi yoksa okul ortamında mı yapılacağı bilgisi belli olmadı.

ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamında gerçekleşen sınavlar ile benzerlik gösteriyor.

Adaylara sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilir. Bu soruların cevaplanması için de 30 dakika sınav süresi verilmektedir.

Sınavlara aof.anadolu.edu.tr adresi aracılığıyla öğrenci numarası/şifre veya e-Devlet seçeneğiyle giriş yapılabilir.

Sınavlarda ders geçme notu ise 35'tr. Sınavların yüz yüze veya online olması ders geçme alt sınırını etki etmiyor.

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Açıköğretim Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders geçme notu 35 olarak açıklandı. Öğrencilerin sorumlu oldukları dersleri başarıyla vermeleri için vize ve final ortalamalarının otuz beşden fazla olması gerekmektedir. 

Güz yarıyılı sınavlarında başarısız olan öğrenciler için bahar yarıyılının da bitmesiyle yaz okulu sınavları organize edilecek. Yaz okulu sınavları 19 Ağustos 2023'de gerçekleşecek.

 

Yorumlar
Çok Okunanlar