Anasayfa /  Eğitim

AÖL sınavları hakkında

AÖL sınavları hakkında

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2016 11:50

AÖL açık lise sınavlarına az bir süre kala, MAÖL, AÖL, AOÖ sınav giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor. Açık Öğretim Lisesi 2016 sınav takvimine göre, AÖL sınav giriş yerlerinin 14 Mart 2016 pazartesi günü (bugün) açıklanması bekleniyor. Liseyi açıktan okuyan öğrencileri için uzaktan eğitimle yapılan AÖL sınavları; dönem sonlarında, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda, merkezi sistem üzerinden yapılıyor. Çoktan seçmeli test yöntemiyle yapılan AÖL sınavları; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dönem başladığında belirlediği sınav takvimine göre 2 dönen halinde yapılmaktadır. 2016 yılı 1. Dönemi AÖL sınavı geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşti. Sınavların bitmesinden sonra açık liselileri yeni bir sınav dönemi daha bekliyor. 19- 20 Mart tarihleri arasında yapılcak olan Aöl Sınav giriş yerleri açıklandımı? 2016 yılında yapılacak olan 2. Dönem sınav giriş yerlerinin gün içerisinde açıklanması bekleniyor. AÖL sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? Sınav giriş yerleri ilgili bilgiyi haberimizde bulunan linkten öğrenebilirsiniz. Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO/2), Açık Öğretim Lisesi (AÖL/2) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL/2) ikinci dönem sınavları 19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANIYOR

AÖL açık lisede eğitim gören öğrenciler 1. Dönemin sona ermesinden sonra 2. Dönem sınavları için kolları sıvadılar. Lise ve ortaokul eğitimini dışarıdan görmek durumunda kalan öğrencilerin girecekleri 2. Dönem sınav tarihleri MEB tarafından dönem başında belirlenmişti. Buna göre, AÖL ve AÖO 2. Dönem sınavları 19 – 20 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınava girecek olan öğrenciler sınav yerlerinin belli olup olmadığını merak ediyorlar.

AÖL YENİ KAYIT ve KAYIT YENİLME YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!

Açık Öğretim Lisesi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, "Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri tamamlanmış olup sınav hazırlıklarına başlanmıştır. Kayıt yenilemesi veya yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizden hiç ders seçmeyenlerin dersleri sistem tarafından atanmıştır.Sınav hazırlıklarına başlanması nedeni ile öğrencilerimizin sınav giriş yerlerini değiştirmek veya dönem dersi ekleyip silmek için kurumlarla iletişime geçmemeleri önemle rica olunur." Bu döneme ait derslerinizi öğrenmek için: 1- Sisteme giriş yapınız.(Sisteme giriş yapmak için tıklayınız.) 2- Genel Bilgiler menüsü altında bulunan Ders Bilgileri (Alınan) butonuna tıklayınız. 3- Açılan sayfada Dönem Dersleri butonuna tıklayınız. 4- Dönem, 2015/2'yi seçerek bu dönem sınava gireceğiniz dersleri öğrenebilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi ile ilgili tüm soru veya sorunlarınız için (7/24) ALO 147'yi arayabilirsiniz.

AÖL AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİNE ALO 147'DEN HİZMET VERİYOR

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, öğrenim sürecinde karşılaştıkları sorunlar ve yapmaları gereken iş ve işlemlerle ilgili tüm telefon görüşmelerini , ALO 147 iletişim merkezi ile yapacaklardır. ALO 147 hizmeti 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

2016 AÖL, AÖO SINAV TAKVİMİ

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem yeni kayıt işlemleri. 18 Ocak-5 Şubat 2016 Kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin sisteme son giriş tarihi. 5 Şubat 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem kayıt yenileme işlemleri. 25 Ocak-5 Şubat 2016 II dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması 18 Ocak 2016 II dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması 8 Şubat 2016 dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 14 Mart 2016 DÖNEM SONU SINAVLARI 19-20 Mart 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı II. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 28 Nisan 2016 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri. 28 Nisan-12 Mayıs 2016 III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması 28 Nisan 2016 III dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması 13 Mayıs 2016 III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 20 Haziran 2016

AÖL SINAV YERİ SEÇİMİ

Öğrenci; kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, ders seçiminin bitiş tarihine kadar adres / sınav yeri bilgilerini güncelleyebilir. Ders seçimi bittikten sonra mazereti nedeniyle (başka bir merkezde çalışma, askerlik, askerlikten dönüş, hastalık, tayin, nakil, tutukluluk, evlilik, hükümlülük ve tahliye durumu olanlar vb.) sınav günü başka bir il sınırı içinde olacak öğrencilerin, mazeretlerini belgelendirmek şartıyla, bulundukları il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektdir.Mazeretleri kabul gören öğrenciler yedek salonlarda sınava alınacaktır.

AÖL SINAVA GİRİŞ BELGELERİNİN ALINMASI

Açık lise eğitimi gören öğrenciler sınava Giriş Belgelerini Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi maol.meb.gov.tr adresi üzerinden çıkarabileceklerdir. Bahsedilen adresten ya da haberimizin içeriğinde bulunan linkten ulaşacağınız adresten alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.

AÖL SINAVINDA YANINIZDA BULUNMASI GEREKENLER

Açık lise sınavına ilk kez girecek olan ya da daha önce girmiş fakat yanında bulunrması gereken belgeler şu şekilde olmalıdır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi Yanlarında bulunmayan öğrenciler geçerli bir Kimlik Kartıyla salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

AÖL SINAVINA GİRECEĞİM YERİ NASIL ÖĞRENECEĞİM

Sisteme öğrenci numarası ve şifresi ile girilerek çalışma takviminde belirtilen sürelerde sınav giriş yeri seçilir. Her sınav öncesi öğrenci sınav giriş yerini değiştirebilir. Özellikle taşınma, askerlik, terhis vb. nedenlerle adresin değiştiği durumlarda sınav merkezinin değiştirilmesi gerekmektedir. Sınav merkezini değiştirmeyen öğrenci bir önceki seçtiği sınav merkezinde sınava girmeye devam eder.

SINAV GÜNÜ HANGİ BELGELER YANIMDA OLMALI

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı) sınava giren öğrencilerin yanında olmalıdır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır. Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız. NOT: Size verilen cevap kâğıdının adınıza düzenlenmiş olmasına dikkat ediniz.

SINAVDA YALNIŞ CEVAPLAR DOĞRU CEVAPLARI ETKİLER Mİ?

Hayır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Diğer bir ifade ile yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.

Etiketler AÖL
Yorumlar
Çok Okunanlar