Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Bu yıl asgari ücrete zam gelecek mi

Emekli ve memur zammının netleşmesinin ardından asgari ücrete ek zam konusu gündeme geldi. Ancak hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre, bu yıl asgari ücrete ek zam yapılmayacak. İşte asgari ücret ara zammı ile ilgili son gelişmeler...

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2024 14:20

2024 yılı için net olarak 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret için sene başında ikinci bir zammın olmayacağı söylenmiş ve yapılan zammın bir yıllık ekonomi çerçevesinde yapıldığı da vurgulanmıştı. Ancak asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesi, "İkinci bir ara zam olur mu?" sorusunu akıllara getiriyor. Peki, bu sene asgari ücrete ara zam olabilir mi? İşte, detaylar...

2024 HAZİRAN AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI NE KADAR OLDU?

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Haziran 2024 sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, Haziran'da 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 18 bin 978 lira 77 kuruş oldu.

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 61 bin 820 lira 10 kuruş olarak hesaplandı.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI SONRASINDA EMEKLİ-MEMUR MAAŞ ZAMMI NE OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından Temmuz ayında emekli aylıklarına ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yüzde 24.73, emekli memur aylıklarına ve memur maaşlarına ise yüzde 19.31 oranında zam yapılacak.

TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 26 Haziran 2024 tarihinde AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Bir gazetecininin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." yanıtını verdi.

"AVRUPA'DA GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERDE EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET BİZDE"

BloombergHT ve HaberTürk ortak yayınında Ciner Medya Grup Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye'de uygulanan asgari ücreti gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırdı ve şunları söyledi;

Yorumlar
Çok Okunanlar