Aşure nasıl yapılır? Aşure tarifi! Aşure günü ne zaman?
Aşure günü bu yıl 8 Ağustos Pazartesi gününe denk geldi. Aşure gününün gelişi ile birlikte aşure tarifi günün en çok araştırılan konuları arasında yerini aldı.
"Aşure günü ne zaman?" diyenler... Enfes aşure tarifiniz, aşure günü gelmeden karşınızda! Bereketin ve dayanışmanın sembolü olan ve buğdaydan, kuru incire kadar pek çok malzemeyle hazırlanan aşureyi paylaşmak adettendir. Biz de bu adete aşure tarifini paylaşalım istedik.
Damak tadınız ve sevdiğiniz kıvama göre; toz şekerin yanı sıra kullanacağınız su miktarını ayarlayabileceğiniz aşure tarifi, mutfağınızın dirlik ve bereketini artırsın. Kıvamı tam yerinde olsun, şekeri yerken baymasın. Yerken doyuran en enfes tatlı tariflerinden ev yapımı aşure tarifi en lezzetli haliyle karşınızda!
Aşure malzemeleri de çok önemli. İçerisine dilediğiniz kuru meyveyi koymak serbest! Ancak aşurenin olmazsa olmazı fasulye, kayısı ve buğday kullanmakta saklı. Lezzetine lezzet katmak için de bizim çok farklı önerilerimiz olacak. Öncesinde misler gibi kokan portakallı bir pişirme suyu hazırlıyoruz. Enfes baharatlarla tatlandırarak aşuremizi hazırlamaya başlıyoruz.
"Aşure nasıl ortaya çıkmıştır?" diye soranları da görüyoruz. Hz. Nuh tufanı ile başladığı söylenen aşure gününün çıkış hikayesine göre kavmini Allah'a şikayet eden Hz. Nuh'a Allah çok büyük bir gemi yapmasını emrediyor. Hz. Nuh kendisine iman edenlerle birlikte her cinsten birer çift hayvanı da gemisine alıyor. Ardından büyük tufan kopuyor ve sadece gemidekiler kurtuluyor. Aylarca suda kalan gemide yiyecekler tükenmeye başladığında ise gemide kalan yiyecekler toplanıp bir araya getiriliyor ve bundan "aşure çorbası" yapılıyor. İşte günümüzde biz ona "aşure" diyoruz.