Anasayfa /  Eğitim

Bakan Ziya Selçuk açıkladı! Hibrit eğitim modeli nedir?

Hala çoğu ülkede devam eden ve bitmesi için mücadele edilen virüs, normal yaşantının seyrini değiştirdi. Sağlık, eğitim ve iş hayatında yeni bir dönem ortaya çıktı. İnsanlar bir yandan normal yaşamlarına devam etmeye çalışırken bir yandan da bu virüsten korunmaya çalışıyor.

Abone ol
Abone ol 10 Ağustos 2020 00:09

Birçok alanda virüsten korunmak için yeni adımlar atılmıştır. Bu adımlardan en etkili olanı şüphesiz eğitim alanında atılan adımlardır.

Peki, pandemi sonrası eğitimde atılan önemli adımlar nelerdir? Pandemi sonrasında eğitimde atılan adımlar, bu sürecin daha az vaka ile geçirilmesinde etkili olması planlanıyor. Özellikle uzaktan eğitim sistemine geçilerek oldukça önemli bir adım atılmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gelen son açıklaması ile beraber 2020-2021 eğitim öğretim yılının yani okulların açıklacağı tarih de geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos’ta faaliyet başlayabilir.” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

PEKİ HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR?
Bakan Selçuk hibrit modelle ilgili şunları açıkladı:

“Daha önce açıkladığımız hibrit modele göre, yüz yüze ve uzaktan eğitim bir arada verilecek. Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor. Matematik, Türkçe, Fen gibi temel dersler okulda, yüz yüze verilecek. Coğrafya, beden eğitimi, tarih, hayat bilgisi, sanat gibi dersler ise uzaktan eğitim olacak. Sınıflar ikiye bölünecek. Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Yorumlar
Çok Okunanlar