Anasayfa /  Ekonomi

Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı için araştırmalar sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Ekonomistler, politika faizinin yüzde 50'de sabit kalmasını bekliyor; yıl sonu faiz beklentileri ise farklılık gösteriyor.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2024 17:06

bu metni, haber dili yeniden özgür şekilde ve ilk paragrafta google'da araştırılması muhtemel soru kalıpları olsun. Ayrıca yine bu metne uygun googleda en çok aranan kelimelere göre toplamda 70 karakteri geçmeyen ve içinde soru kalıpları olan bir başlık yaz ve başlığı Türkçe imla kurallarına uygun olarak yaz yani sadece cümlenin ilk harfi büyük olsun. Son olarak bu metne uygun bir kaç tane anahtar kelime öner ve bu kelimeleri aralarında virgül kullanarak tek parça halinde yaz:

Eylül ayı Merkez Bankası faiz kararı için tarih araştırmaları sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayı için faiz beklentilerini açıkladı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı eylül ayı faiz kararı için takvim belli oldu.

Buna göre; Merkez Bankası eylül ayı faiz kararı 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak. 

Yorumlar
Çok Okunanlar