Bayram namazı saat kaçta İstanbul - İstanbul namaz saatleri
Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul Bayram namazı saat kaçta? İşte İstanbul namaz saatleri
Abone olMüslüman alemi büyük bir heyecanla Ramazan Bayramı'nı bekliyordu. Corona virüs nedeniyle bu sene bayramda sokağa çıkma yasağı bulunuyor. Bayram namazı kılacak olan vatandaşlar ise namazın nasıl ve saat kılınacağı ile ilgili detayları merak ediyor. Diyanet'ten bayram namazı ile ilgili açıklama geldi.
İSTANBUL BAYRAM NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ
DİYANET AÇIKLAMA YAPTI
Hanefî mezhebine göre bayram namazının sahih olması için hutbe dışında Cuma namazında aranan şartların yerine gelmesi gerektiğinden, bayram namazının cemaatle kılınması şarttır. Herhangi bir sebepten dolayı bayram namazını cemaatle kılamayan kimsenin bunu kaza etmesi gerekmediği gibi bu kişinin tek başına bayram namazını kılması da gerekmez. Bayram namazını camide cemaatle kılamayanların, evlerinde iki veya dört rekât olarak duhâ/işrak (kuşluk) namazı niyetiyle nafile namaz kılmaları müstehabtır.
İŞRAK VEYA DUHA (KUŞLUK) NAMAZLARI NE ZAMAN VE NASIL KILINIR?
İşrak veya duhâ namazı; güneşin doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerâhet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonra ilk kuşluk vaktinde kılınır. Bir hadis-i kutsîde bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Âdemoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekât nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda seni korumayı tekeffül edeyim.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 12)
Hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duhâ (kuşluk) namazı; dört, sekiz ve on iki rekât olarak kılınabilir (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 78-83). En az iki rekât olarak kılınabileceği de söylenmiştir. Bu namazda iki rekâtta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekâtta bir de selam verilebilir (Tahtâvî, Hâşiye, s. 395).