Anasayfa /  Politika

BBP lideri benzin ve motorin zamlarına isyan etti!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vatandaş artık akaryakıt zamlarını takip edemez noktaya geldi. Bunun içindeki ÖTV ya da KDV de aynı oranda artıyor. Devletin burada bu vergiden vazgeçmesi gerekiyor" dedi. Ayçiçek yağı sıkıntısının nedeninin de tarım politikalarındaki plansızlık olduğunu söyleyip uyardı: "Ayçiçeği seneye soğanın durumuna düşebilir...."

Abone ol
Abone ol 06 Mart 2022 16:11

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunu belirterek, "BPP, 30 yıllık bir siyasi parti. Siyasi tecrübesi çok yüksek, Türkiye'nin en köklü siyasi partilerinden bir tanesi. Çok tecrübeli kadrolara sahibiz.

Artık bu kadroların hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) daha güçlü bir şekilde yer edinmesi hem de Türkiye'nin yönetiminde artık daha güçlü bir şekilde var olması bir zarurettir" dedi.

Ayçiçeği soğanın durumuna düşebilir!

Yıllardır tarıma ve çiftçiye gereken desteğin sağlanmasını istediklerini hatırlatan Destici, tarımda en önemli konunun planlama olduğunu belirterek, "Şimdi en son konuşulan konulardan bir tanesi ayçiçek yağı oldu. Türkiye kendine yetecek ve ayçiçek üretebilecek araziye sahip.

Buradaki tek problem planlamadan kaynaklanıyor. Belki de göreceksiniz, seneye o kadar fazla ayçiçek ekilecek ki belki de ayçiçek elde kalacak. Aynı soğanın durumuna düşebilir." dedi.

Aynı ürün her markette farklı fiyata satılmasın!

"Buğdayı, arpayı, mercimeği, nohutu, ayçiçeğini üretebiliriz. Türkiye'nin bu kapasitesi var" diyen Mustafa Destici, "Aynı ürün A marketinde 20 lira, B marketinde 28 lira, başka markette 40 lira. Bu böyle olamaz. Buna Ticaret Bakanlığı'mızın, hükümetin, belediyelerin göz yummaması lazım" diye konuştu.

Devletin akaryakıtta vergiden vazgeçmesi lazım!

Destici, benzin ve mazota gelen zamlarla ilgili de, "Vatandaş artık akaryakıt zamlarını takip edemez noktaya geldi. Bunun içindeki ÖTV ya da KDV de aynı oranda artıyor. Diyelim ki devletin aldığı KDV ya da ÖTV; akaryakıt fiyatı 10 lira iken eğer bunun üzerinden 2 lira vergi alıyorsa 20 lira olduğunda 4 liraya çıkıyor ya da yüzde 18 olan KDV 20 lira olunca 3,60 lira oluyor.

3,60 lira KDV, 4 lira da ÖTV yani bunun 7 lira 60 kuruşunun üzerinde bir bedel vergi olarak gidiyor. Devletin burada bu vergiden vazgeçmesi gerekiyor. Bu yüksek orandaki vergi kabul edilebilir değildir" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
Çok Okunanlar