Anasayfa /  Teknoloji

Bilgisayarlar neden çöktü? CrowdStrike problemi nedir?

CrowdStrike kaynaklı bir sorun, dünya genelinde bilgisayar ve internet kesintilerine yol açtı ve Türkiye'deki birçok kurum da etkilendi. Havalimanları, bankalar ve hastaneler gibi kritik hizmetlerde kesintilere neden olan bu problem, Microsoft'un mavi ekran hatasına da sebep oldu. CrowdStrike sorunu nedir ve Microsoft neden mavi ekran verdi?

Abone ol
Abone ol 20 Temmuz 2024 13:40

Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarları etkileyen sorun nedeniyle birçok ülkede bankalar, havaalanları, süpermarketler, medya kuruluşları ve diğer milyonlarca firma şu an iş göremez halde. Yapılan açıklamaya göre, sorunCrowdstrike kesintisinin bir sonucu olan mavi ekran hatasından kaynaklanıyor.

AÇIKLAMA GELDİ

Bilgi teknoloji firması Crowdstrike, Microsoft'un Windows işletim sisteminde Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarından haberdar olduğunu belirten bir telefon mesajı yayınladı.

Mesajda şöyle denildi: “Crowdstrike destek birimiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır” denildi.

CROWDSTRIKE NEDİR?

CrowdStrike, siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. 2011 yılında kurulan şirket, bulut tabanlı çözümleri ve yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak, kurumların siber tehditlere karşı korunmasını sağlar.

Şirket, endpoint koruma, yönetilen tehdit avcılığı ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunarak dünya çapında birçok büyük kuruluş tarafından tercih edilmektedir.

Yorumlar
Çok Okunanlar