Anasayfa /  Hava durumu

Bugün hava nasıl olacak? 15 Temmuz 2018 Yurtta hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum , Kars, Ardahan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli yağış uyarısında bulunarak sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. Bugün hava nasıl olacak? 15 Temmuz 2018 Yurtta hava durumu

Abone ol
Abone ol 15 Temmuz 2018 08:20

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2.), Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2. üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

DİKKAT ŞİDDET YAĞIŞ!

Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, yerel su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



BÖLGELERİMİZDE Bugün hava nasıl olacak? 15 Temmuz 2018 Yurtta hava durumu



MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA °C, 30°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



EDIRNE °C, 33°C



Parçalı bulutlu



ISTANBUL °C, 32°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KOCAELI °C, 30°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 



DENIZLI °C, 34°C



Az bulutlu ve açık



IZMIR °C, 35°C



Az bulutlu ve açık



KÜTAHYA °C, 28°C



Parçalı bulutlu



USAK °C, 30°C



Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii'nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADANA °C, 34°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA °C, 40°C



Az bulutlu ve açık



ISPARTA °C, 32°C



Parçalı ve az bulutlu



MERSIN °C, 34°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeydoğu kesimleri yer yer çok bulutlu, bugün sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



ANKARA °C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu



ESKISEHIR °C, 28°C



Parçalı bulutlu



KONYA °C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu



NIGDE °C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



BOLU °C, 24°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KARABUK °C, 29°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



KASTAMONU °C, 25°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ZONGULDAK °C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2.), Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m2. üzeri) olması bekleniyor.



BAYBURT °C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SAMSUN °C, 29°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.



TOKAT °C, 27°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TRABZON °C, 26°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli (21-50 kg/m2.), doğu ilçelerinde çok kuvvetli (50-75 kg/m2.) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra Erzurum'un kuzey ilçeleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.



BITLIS °C, 27°C



Parçalı bulutlu



ERZURUM °C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.



MALATYA °C, 33°C



Parçalı bulutlu



VAN °C, 27°C



Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



BATMAN °C, 39°C



Az bulutlu ve açık



DIYARBAKIR °C, 37°C



Az bulutlu ve açık



GAZIANTEP °C, 35°C



Az bulutlu ve açık



SANLIURFA °C, 38°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE Bugün hava nasıl olacak? 15 Temmuz 2018 Yurtta hava durumu

Doğu Karadeniz'in batısı ve Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı öğle saatlerine kadar 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m doğusu 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta, kuvvetli yağış anında zayıf. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, öğleden sonra güneydoğudan, gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa)kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu sabah ve gece parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de sabah ve gece kuzey ve kuzeydoğudan, öğleden sonra güneybatıdan, akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) gece 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, gece saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinde kuzeybatıdan 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.


Etiketler 15 Temmuz 2018
Yorumlar
Çok Okunanlar