CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Neden 'Hayır' dediğimizi çok iyi bilmiyorlar
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "evet" çadırına yaptığı ziyarete ilişkin, "Neden 'hayır' dediğimizi pek iyi bilmiyorlar. Oysa neden 'hayır' dediğimizi bilmelerini çok isterdim." dedi.
Abone olCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te "evet" çadırına yaptığı ziyarette oradakilerin kendisine neden "hayır " dediğine yönelik sorular sorduğunu söyledi.
Milletvekili sayısının artırılması, 18 yaşına seçme hakkı verilmesi gibi konularda güzel bir sohbet gerçekleştirdiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, "Sonuçta onları tahrik eden ifadelerde hiç bulunmadım. Sayın Cumhurbaşkanı 'hayır' çadırını ziyaret ederken kullandığı bir ifade var, özür dileyerek ifade edeyim, 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.' diye bir ifade kullanmış. Ben böyle ifadeleri hiç kullanmadım ve onlara şunu da söyledim, 'evet' oyu da 'hayır' oyu da kullanan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Hiçbir ayrım yapmayız" diye konuştu.
"Neden 'hayır' dediğimizi bilmelerini çok isterdim"
Çadırdakilerin ikna olup olmadığına ilişkin olarak da Kılıçdaroğlu, "Neden 'hayır' dediğimizi pek iyi bilmiyorlar. Oysa neden 'hayır' dediğimizi bilmelerini çok isterdim." diye konuştu.
Kampanya kapsamında engellemelerle karşılaşıp karşılaşmadıkları yönünde bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, bugün Gaziantep'te yanına gelen AK Partili birisinin "hayır" oyu vereceğini söylediğini aktardı.
"Evet çıkarsa tavrınız ne olur?"
"17 Nisan sabahı evet çıkarsa tavrınız ne olur?" sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Evet çıkarsa demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
TBMM'nin Kurtuluş savaşını, Kıbrıs Barış Harekatı'nı yönettiğini ayrıca 15 Temmuz darbe girişimini önlediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, böyle bir parlamentonun yetkilerini almanın doğru olmadığını vurguladı.
Kılıçdaroğlu, "Parlamento geleneğinden neden vazgeçiyoruz? Neden başkanlık rejimi? Bir rejimi niye değiştiriyoruz? Bir rejimi değiştiriyoruz 'toplumun yarısı istiyor, yarısı istemiyor' diye bir tablo çıkıyor ortaya. Toplumun yarısı bir rejimi istemiyorsa orada barışı, huzuru sağlayamazsınız. Orada kavga olur. Bizim isteğimiz ne? Rejimi değiştirecekseniz hep beraber oturun konuşun. Hangi gerekçeyle değiştiriyoruz biz?" değerlendirmesini yaptı.