Anasayfa /  Foto Galeri

Corona virüs için yapılan hastanede rekor! 7 bin işçi 10 günde bitirdi

Çin’in Vuhan kentinde yeni tip koronavirüs (2910-nCoV) salgını nedeniyle 10 günde inşa edilen hastane hizmete girdi. İşte Çin virüsle bu binalarda savaşacak.

Corona virüs için yapılan hastanede rekor! 7 bin işçi 10 günde bitirdi - Sayfa 1

Huoshenshan Hastanesi ve bu hafta açılacak bin 500 yataklı ikinci bir hastane, yeni koronavirüsü salgınının başladığı yer olan Wuhan'da 24 saat çalışan inşaat ekipleri tarafından inşa edildi ve bugün kapılarını açıyor.

Corona virüs için yapılan hastanede rekor! 7 bin işçi 10 günde bitirdi - Sayfa 2

Wuhan tedavi merkezleri, Çinli liderlerin bu yeni salgına hastane inşa ederek yanıt verdiklerini belirtiyor. İnşaatlar gece gündüz demeden devam ediyor. 2003 yılında şiddetli akut solunum sendromu (SARS) yayıldığında, Pekin'de hastalar için bir hafta içinde bir tesis inşa edilmişti.

Corona virüs için yapılan hastanede rekor! 7 bin işçi 10 günde bitirdi - Sayfa 3

Coronavirüsü için özel olarak sadece 10 günde sıfırdan inşa edilen Huoshenshan Hastanesi'ne sabah 10 sularında ilk hasta nakilleri yapılmaya başlandı. Hastaların kimlikleri ve durumları ile ilgili detaylı bilgi paylaşılmadı.

Corona virüs için yapılan hastanede rekor! 7 bin işçi 10 günde bitirdi - Sayfa 4

SARS'TA DA GÖREV YAPAN ÖZEL EKİPLER GÖNDERİLDİ 
Çin resmi haber ajansı Xinhua, iktidarda olan Komünist Parti askeri kanadının, hastaneye bin 400 doktor, hemşire ve tıbbi personel gönderdiğini duyurdu. Çin hükümeti gönderilen bu sağlık ekiplerinin çocuğunun SARS salgınında da görev yaptıklarını açıkladı.