Anasayfa /  Foto Galeri

Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimde merak edilenler

Milli Eğitim Bakanlığınca, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze uyum eğitimleri yarın başlayacak ve 3 gün sürecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı, diğer tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü Covid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze yürütülecek. Yüz yüze eğitimler, tıpkı Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimde merak edilenler - Sayfa 1

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Covid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. Yüz yüze eğitimler, tıpkı Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise yarından itibaren 3 gün boyunca okullarda yüz yüze yürütülecek uyum eğitimine katılacak.

Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimde merak edilenler - Sayfa 2
Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimde merak edilenler - Sayfa 3

"COVİD-19 SALGININDA OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER REHBERİ"

Ülke genelinde tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen, tıpkı salgın öncesinde olduğu gibi 6 Eylül itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katılacak.

Ailelerin de çocukları için servis, yemekhane, kılık kıyafet ve kırtasiye malzemeleri gibi okul hazırlıkları sürüyor.

Yüz yüze eğitim hazırlıkları sırasında velilerin ve eğitim çalışanlarının gündemini okullarda alınacak Covid-19 tedbirleri oluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan "Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi" ile belirlenen önlemler, 24 Ağustos'ta il milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Rehberde, servislerdeki ve okullardaki hijyen tedbirleri, maske kullanımı, havalandırma gibi tüm ayrıntılar tek tek sıralandı.

Covid 19 sürecinde yüz yüze eğitimde merak edilenler - Sayfa 4