Anasayfa /  Dünya

COVID-19’un daha ağır ve hızlı yayılan yeni varyantı tespit edildi

İngiltere’nin bazı bölgelerinde daha hızlı yayılan ve ağır semptomları olan yeni bir COVID-19 varyantının bulunduğu açıklandı.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2020 22:24

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock parlamentoda yaptığı açıklamada; ülkenin en az 60 farklı yerel yönetim bölgesinde yeni bir Covid-19 varyantının tespit edildiğini belirtti.

Yeni varyantın aşılardan etkilenme ihtimali “çok düşük”
Hancock, yeni varyantın daha ağır hastalığa neden olduğunu ve aşılardan yanıt alma ihtimalinin “çok düşük” olduğunu açıkladı.

Yeni varyantın ağırlıklı olarak İngiltere’nin güney bölgelerinde tespit edildiğini ifade eden Hancock; Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) bilgi verildiğini; bilim adamlarının Porton Down Laboratuvarı’nda detaylı araştırmalar yaptığını belirtti.

Sağlık Bakanı Hancock, mevcut korona virüs türünden daha hızlı yayıldığı tespit edilen yeni varyantın ülke genelinde toplamda binden fazla kişide bulunduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Hancock, ilk olarak geçen hafta İngiltere’nin Kent şehrinde tespit edilen varyantın daha fazla yayılmasını engellemek için, “Hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçmemiz gerekiyor” dedi.

Yeni varyant ve bölgesel vakalardaki artış nedeniyle başkent Londra, Kent, Essex ve Hertfordshire’da Çarşamba gününden itibaren en yüksek seviyede yerel kısıtlamaların uygulanacağı duyuruldu.

Yorumlar
Çok Okunanlar