DGS sınav giriş yerleri - 2018 DGS sınav yeri sorgulama
DGS giriş yerleri sorgulamaya açıldı. 21 Temmuz'da yapılacak olan DGS için geri sayım sürerken ÖSYM dün öğle saatlerinde DGS sınav giriş yerlerini erişime açtı. ÖSYM AİS üzerinden sorgulanan giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar sisteme giriş yapmaları gerekiyor
Abone olDGS giriş yerleri sorgulamaya açıldı. 21 Temmuz'da yapılacak olan DGS için geri sayım sürerken ÖSYM dün öğle saatlerinde DGS sınav giriş yerlerini erişime açtı. ÖSYM AİS üzerinden sorgulanan giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar sisteme giriş yapmaları gerekiyor
DGS için geri sayım... ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'nın giriş yerleri erişiem açıldı. Adaylar sınav giriş belgelerini sınav esnasında yanlarında mutlaka bulundurmalalılar. Peki DGS sınav yerleri nasıl öğrenilir?
DGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ AÇIKLANDI
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 21 Temmuz'da yapılacak Dikey Geçiş Sınavı'nın (2018-DGS) giriş belgeleri adayların erişimine açıldı.
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 21 Temmuz'da uygulanacak 2018-DGS'ye başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.
Adaylar, 2018-DGS için saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak
SINAV YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ
DGS ADAYLARININ DİKKATİNE!
Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir Yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.
Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve
benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri,
sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri ve
sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde
hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri
açısından son derece önemlidir.
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden,şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur:
ÖZEL KİMLİK BELGESİ:
Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Süresi geçerli pasaport, pasaportları
bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik
numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı
Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni
mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.