Anasayfa /  Kültür sanat

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinde sona yaklaşılıyor

Dünyanın en prestijli sinema ödüllerinde sona yaklaşılıyor

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2016 19:28

ANKARA- Dünyanın en prestijli sinema ödülü olarak gösterilen ve bu yıl 88’incisi verilecek Akademi Ödülleri (Oscar) için geri sayım başladı.

Oscar ödülleri 28 Şubat’ta ABD’nin Los Angeles kentinde sahiplerini bulacak.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademi heyetinin 14 Ocak’ta tüm kategorilerde açıklayacağı aday listesinin ardından Oscar heyecanı başlayacak. Bu yıl ödül törenini Amerikalı ünlü komedyen Chris Rock sunacak.

“EN İYİ FİLM”  KATEGORİSİNDE ADAY OLMASI BEKLENEN FİLMLER

Sinema eleştirmenlerince olumlu tepkiler alan ve  Oscar’da “En iyi film” kategorisinde aday olması beklenen filmlerden bazıları şöyle:

Tom McCarthy’nin yönetmenliğini yaptığı, Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber’in oynadığı “Spotlight” filminin Oscar’ın güçlü adayları arasında yer alacağı tahmin ediliyor.

Üç Oscar ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı “Casuslar Köprüsü” (Bridge of Spies), Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda soğuk savaşın ve Sovyetler Birliği tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için yaşanan pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor.

John Crowley’ın yönetmenliğini yaptığı “Brooklyn” filminde Saoirse Ronan ve Domhnall Gleeson başrolleri paylaşıyor. Sinema eleştirmenlerinin Oscar adaylığına kesin gözüyle baktığı film, 1950’li yılların İrlanda ve New York’unda geçiyor.

Todd Haynes’ın yönetmenliğini yaptığı “Carol”ın başrollerinde Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson var. Yılın beğenilen filmlerinden “Carol”, 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat süren evli bir kadın ile hayatının başındaki genç bir kadının hikayesini anlatıyor.

Lenny Abrahamson’ın yönettiği “Room”da Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen, William H. Macy rol alıyor.

Ridley Scott’ın yönettiği “The Martian” (Marslı) adlı filmde Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Kate Mara, Jeff Daniels, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean başrollerde. Gişede yakaladığı büyük başarıyla eleştirmenden büyük övgü alan yapım, geçen yılın parlayan filmleri arasında yerini aldı.

“Çılgın Haber Ekibi” filmiyle beğeni toplayan Adam McKay’in yönetmenliğini ve senaryosunu üstlendiği komedi-drama yapımı “The Big Short”ta (Büyük Açık) Steve Carell, Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling oynuyor. Filmde, ekonomik krizi avantaja çevirerek zengin olan bir grup işadamınının hikayesi işleniyor. Oscar ödüllü Danny Boyle’nin yönettiği ve Apple’in kurucu Steve Jobs’un hayatının aktarıldığı “Steve Jobs” filminin başrollerini Michael Fassbender ile Kate Winslet paylaşırken, ikiliye Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterson ve Sarah Snook eşlik ediyor.

Bu haber RSS Servisi ile alınmıştır.

Yorumlar
Çok Okunanlar