Anasayfa /  Foto Galeri

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti pandemide iki kat arttı

Oxfam adlı yardım kuruluşuna göre, pandemi dünyanın en zenginlerini çok daha zengin hale getirdi, ancak yüz milyonlarca insanı yoksulluk sınırının altına itti. Yoksulluğa bağlı nedenlerle küresel çapta her gün 21 bin kişi hayatını kaybederken, Elon Musk Bill Gates, Jeff Bezos ve Larry Page'İn aralarında yer aldığı dünyanın en zengin 10 insanının toplam serveti 1,5 trilyon dolara ulaştı.

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti pandemide iki kat arttı - Sayfa 1

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 KİŞİNİN SERVETİ 1,5 TRİLYON DOLARA ULAŞTI

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayımlanan yeni bir rapora göre, dünyanın en zengin 10 insanı küresel pandeminin başlangıcından bu yana servetlerinin ikiye katlanarak toplamda 1,5 trilyon dolara ulaştığını gördü. Söz konusu durum hisse ve emlak fiyatlarındaki yükselişin ardından geldi ve zengin ile fakir arasındaki uçurum iyice genişledi.

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti pandemide iki kat arttı - Sayfa 2

163 MİLYON KİŞİ DAHA YOKSULLUK SINIRININ ALTINA İTİLDİ

Bununla birlikte, hükümetleri Covid-19 pandemisi ile gelen beklenmedik servetleri nedeniyle zenginlere bir defaya mahsus yüzde 99 servet vergisi koymaya çağıran yardım kuruluşu, Dünya Bankası rakamlarının 163 milyon kişinin daha yoksulluk sınırının altına itildiğini gösterdiğini açıkladı.

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti pandemide iki kat arttı - Sayfa 3

Her gün 21 bin kişinin yoksullukla ilgili nedenlerden öldüğünü belirten Oxfam, 2030 yılına kadar 3,3 milyar insanın günde 5,50 doların altında bir gelirle geçineceğini öngördüğünü bildirdi.

Dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti pandemide iki kat arttı - Sayfa 4

DÜNYANIN YÜZDE 99'UNUN GELİRİ AZALDI

Oxfam, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın kurucusu Elon Musk ve diğer en zengin dokuz milyarderin toplu olarak günde 1,3 milyar dolar daha zenginleştiği Mart 2020'den Ekim 2021'e kadar dünya nüfusunun yüzde 99'unun gelirinin azaldığını aktardı.