Anasayfa /  Dünya

Dünyanın ne kadar zamanı kaldı?

Dünya iki yıla yakındır koronavirüs kâbusundan uyanamazken etkisini artık somut olarak hissetmeye başladığımız iklim krizi için en kötü senaryo belli oldu. Dünyayı bekleyen kabus senaryosu için tarih veren Kanadalı bilim insanları yaşanamayacak bölgeleri de açıkladı.

Abone ol
Abone ol 15 Ekim 2021 12:59

Yaklaşık iki yıldır Koronavirüs ile mücadele eden dünyayı bekleyen daha büyük bir tehlike var; İklim Değişikliği.

Bilim insanları yıllardır böyle bir salgına karşı uyarılarda bulunuyordu. Maalesef onlara kulak asmadık. Şimdi ise İklim Değişikliği ve Küresel Isınma konusunda tabiri caizse son dönemece giriyoruz.

Dünya artık iyiden iyiye alarm veriyor. Bilim insanları ulusların bu alanda ortak adımlar atmasının önemine vurgu yaparken tehlikenin boyutlarını gözler önüne seren son araştırma Kanada'dan geldi.

Hürriyet'teki habere göre Kanada'nın McGill Üniversitesi'nde görev alan uzmanlar, üç potansiyel sera gazı azaltma senaryosunu değerlendirdi.

En kötü senaryoya göre, CO2 emisyonları artmaya devam ederse Amazon'un çorak, Amerika kıtası tropikal ve Hindistan ise yaşamak için çok sıcak olacak. Ekip 2500 yılında gerçekleşecek bu durumun Dünya'nın insanlar için 'uzaylı' bir gezegen konumuna gelmesi anlamı taşıdığının altını çizdi.

Koruyucu giysi olmadan yaşanamayacak

Zira bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda bu bölgelerde tıpkı bir gezegeni ziyaret eden astronotlar gibi koruyu giysiler olmadan yaşanılamayacak. Elde ettikleri sonuçları değerlendiren çevre bilimci Christopher Lyon 'Gelecek nesillerin karşılaşabileceği Dünya'yı ve o Dünya'yı onlar için adil ve yaşanabilir kılmak için şimdi neler yapabileceğimizi tasavvur etmemiz gerekiyor' dedi.

En iyi senaryoda bile okyanus seviyelerinin yükseldiğini belirten Lyon sözlerine şöyle devam etti;

'Paris Anlaşması hedeflerine ulaşamazsak ve emisyonlar artmaya devam ederse, dünyanın birçok yerinde çarpıcı bir şekilde değişecek.'

Koronavirüs benzeri bir salgın konusunda yıllarca uyarılan ve bu uyarıları göz ardı eden dünya bunun acısını hala çekiyor.

Etiketler Dünya Koronavirüs
Yorumlar
Çok Okunanlar