E Nabız Koronavirüs test sonucu sorgulama
E-Nabız uygulaması ile birçok işlem yapılabiliyor. Peki, e nabız giriş nasıl yapılır, e nabız şifresi nasıl değiştirilir? İşte vatandaşların merak ettiği E-Nabız uygulaması ile ilgili ayrıntılar. E-Nabız covid test sonucu görüntüleme...
Abone olE-Nabız sistemine; e-devlet üzerinden ya da e-imza ile giriş yapabilirsiniz. E-Nabız sistemi ile covid-19 test sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz ya da diğer tahlil sonuçlarınızı. İşte e-nabız ile ilgili soruların cevabı...
E-NABIZ NEDİR?
Sağlık kuruluşlarından toplanan sağlık verilerine vatandaşların ve sağlık profesyonellerinin internet ve mobil cihazlar üzerinden erişebilecekleri bir uygulamadır. Muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.
E-NABIZ'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?
E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi, E-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
E-NABIZ ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?
e-Nabız’ a giriş yaptığınızda, Ana sayfada Sağ üst köşede profil fotoğrafının altında yer alan “Profil Düzenle” veya "PROFİLİ TAMAMLA" butonuna tıkladığınızda gelen ekrandan şifre değişikliği yapılabilir.
E-NABIZ COVİD TEST SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
e-Nabız uygulaması ile Covid-19 test sonuçlarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Sisteme giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda covid-19 test sonuçları seçeneğini seçerek raporlarınızı indirebiliyorsunuz.
KİMLER GRİP AŞISI OLABİLECEK?
Bakanlık, grip aşısında, “aşı öncelikle kimlere vurulacak?” tartışmalarına e-Nabız üzerinden her bir vatandaşa kişisel bilgilendirme yollayarak nokta koydu. Bu yolla grip aşısı alamayacaklar bu durumu, e-Nabız üzerinden yollanan, “İnfluenza açısından 1. öncelikli yüksek risk grubunda değilsiniz. Durumunuz ileride yeniden değerlendirilecektir” mesajıyla öğrendi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aşıyı geçen yıllarda olduğundan daha fazla temin etmek için bağlantılarını sağladığına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Ancak tüm dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edilmektedir. Bu nedenle belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şekilde aşı yapılması öngörülmüştür. Vatandaşlarımız risk durumlarını e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebileceklerdir. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacaktır. Manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacaktır. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecektir. Eczanenin Reçetem Sistemi’ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi’nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturulacaktır.”