Anasayfa /  Eğitim

E-YDS başvuru ekranı: E-YDS sınavı ne zaman, başvuru nasıl ve nereden yapılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 6 Temmuz'da yapılacak Elektronik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (e-YDS) başvuruları bugün sona eriyor. Henüz başvuruda bulunmamış olanlar, başvurunun nasıl yapılacağı ve ücretinin ne kadar olduğu konusunda bilgi arıyor. İşte e-YDS başvuru ekranı ve kılavuzu hakkında detaylar.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2024 13:25

E yds başvurusu bugün sona eriyor. Yabancı Dil Sınavı’na girecek olan öğrenciler sınava başvurularını ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapabilecektir. İşte e yds başvuru detayları.

2024 e-YDS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

e-YDS/9 başvuru tarihi: 12-27 Haziran 2024 arası

e-YDS/9 sınav tarihi: 6 Temmuz 2024

E YDS BAŞVURULARI SONA ERİYOR!

e-YDS 2024/9 İngilizce alanında; 6 Temmuz 2024 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacaktır. Adaylar saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınava başvurular, 12-27 Haziran 2024 tarihleri arasında olup adaylar başvurularını ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapabilecektir.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınav için kontenjan; Ankara’da 4376, İstanbul’da 472, İzmir’de 120 ve Adana’da 316 olarak belirlenmiştir. Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dâhil edilecektir. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması amacıyla deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Sınava katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Adaylar, deneme e-Sınav uygulaması ve 2024 e-YDS Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantılardan erişebilecektir.

ÖSYM AİS EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar