Anasayfa /  Eğitim

EKPSS tercih süreci ne zaman başlıyor? EKPSS 2024 tercih kılavuzu

2024 EKPSS tercih süreci ve tercih kılavuzunun yayınlanma tarihi, sonuçların açıklanmasının ardından merak ediliyor. ÖSYM tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda adaylar tercihlerini gerçekleştirecekler.

Abone ol
Abone ol 23 Haziran 2024 14:50


EKPSS 2024 tercihleri ne zaman başlayacak? EKPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih sürecine çevrildi. Henüz ÖSYM tarafından tercih kılavuzu yayınlanmadı. Kılavuzun yayınlanmasının ardından EKPSS tercih süreci başlayacak. Peki, EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte merak edilen sorunun cevabıyla ilgili detaylar...

EKPSS 2024 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI, TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

EKPSS 2024 tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. ÖSYM EKPSS tercih işlemleriyle ilgili olarak da henüz resmi açıklama gelmedi. Geçen yıllar göz önünde bulundurulduğunda sonuçların ilan edilmesinin ardından 1-2 ay içerisinde tercih dönemi başlıyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

EKPSS TERCİH İŞLEMLERİ

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacaktır. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirilir.

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacak. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacak.

Yorumlar
Çok Okunanlar