Anasayfa /  Ekonomi

Emeklilere refah payı verilecek mi? 2024 SSK, Bağkur ve memur emeklileri için refah payı olacak mı?

3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte, SSK, Bağkur ve emekli memur maaş zamları da netleşecek. Milyonlarca emekli, enflasyon farkının yanı sıra refah payının verilip verilmeyeceğini merak ediyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, bu konuda açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 27 Haziran 2024 12:02

6 aylık enflasyon farkının netleşmesine az bir süre kala milyonlarca emekli, maaşlarına ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Bir yandan da enflasyon farkı ile beraber refah payı da tartışılıyor. Gündemdeki yerini koruyan emekli maaşları hakkında tüm merak edilenleri Habertürk TV'de yayınlanan 'Faruk Aksoy ile Burası Haftasonu' programına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş yanıtladı. Peki, emekliye refah payı gelir mi? İşte, Göktaş'ın açıklamalarından başlıklar...

SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş'ın açıklamaları şöyle;

SSK ve Bağkur emeklileri için şu anda yüzde 22.72 civarında, ilk 5 ay için gerçekleşen enflasyon var. Haziran ayında da minimum yüzde 2-2,5 bandında bir enflasyon gerçekleşmesi durumunda yaklaşık yüzde 25 garanti gibi şu anda.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Memur ve memur emeklilerinde önce bir toplu sözleşme yapılıyor, aradaki enflasyon farkı da ilave olarak veriliyor. Memurlara Ocak ayında yüzde 15 verilmişti, eğer enflasyon yüzde 25 çıkarsa; 10 puan oradan gelecek, bir de toplu sözleşmeden kaynaklanan Temmuz'da verilmesi gereken 10 puandan dolayı memur ve memur emeklilerine yüzde 20 civarında zam yapılacak.

Yorumlar