Anasayfa /  Foto Galeri

En uzun gece 21 Aralık'a dikkat!

En uzun gece 21 Aralık'a dikkat! - Sayfa 1

En uzun gece 21 aralık bugün. 21 Aralık kış gündönümü nedir, nasıl gerçekleşir? İşte en uzun gece 21 Aralık ile ilgili tüm detaylar...

En uzun gece 21 Aralık'a dikkat! - Sayfa 2

21 ARALIK KIŞ GÜNDÖNÜMÜNDE NELER OLUR? Kış Gündönümü'nde, güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır.

En uzun gece 21 Aralık'a dikkat! - Sayfa 3

21 Aralık ve Kış Gündönümü (Janua coeli). Bugün Ulu Ana Tanrıça, Gökyüzü (Cennet) Kraliçesi’nin Işığın Oğlu’nu doğurduğu gün. 21 Aralık’ta güneş ışınları Oğlak Dönencesi’ne dik gelir. 21 Aralık'ta Güneş ışınları Güney Yarımküre’ye gelebileceği en dik, Kuzey Yarımküre’ye en eğik açılarla gelir. 21 Aralık'ta Güney Yarımküre’de yaz, Kuzey Yarımküre’de kış mevsiminin başlangıcıdır.

En uzun gece 21 Aralık'a dikkat! - Sayfa 4

Bugün 21 Aralık ve Kış Gündönümü (Janua coeli). Bugün Ulu Ana Tanrıça, Gökyüzü (Cennet) Kraliçesi’nin Işığın Oğlu’nu doğurduğu gün. Kış Gündönümü Oğlak’tadır ve “tanrıların kapısı”dır. Güneş’in yükselişini ve büyüyen gücünü temsil eder.