Esnaf parası olmayanlara gözlemeyi ücretsiz ikram ediyor!
Eskişehir'de bir akaryakıt istasyonunda gözleme yapıp satan Recai Sara, parası olmayanlara gözlemeyi ücretsiz ikram ediyor. Müşterileri tarafından sosyal medyada paylaşılan Sara'nın dükkanına astığı yazılar ise büyük ilgi görüyor.
Abone olEskişehir-Ankara karayolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonu içerisinde gözleme yapıp satan Recai Sara, dükkanının önüne astığı yazılarla herkesin dikkatini çekiyor. Birçok müşteri tarafından yazıların fotoğrafları çekilerek sosyal medyada paylaşılırken, Recai Sara her yazının ayrı bir hikayesini olduğunu söyledi. Parası olmayana gözleme ikram ettiklerini ifade eden Sara, ilk olarak bir çocuğa ikram olarak gözleme verdiklerini söyledi. Gözleme işine nasıl başladığını anlatan Sara, "3 yıl oldu, emeklilikten sonra bir müddet dinlendim, boş kalınca sıkılmaya başladım. Hayalimde de böyle bir iş vardı. Ege’de yapmayı düşünüyordum ama burası denk geldi yaptım ve memnunum. Yazılarda doğallık ve biraz ülkemiz gerçekleri var. Bir gün bir çocuk geldi babasıyla, 'Baba ben gözleme yiyeceğim, benimki peynirli olsun' diye yaklaştı. Babası da, 'Oğlum paramız yok alamayız' dedi. Ben bu konuşmayı duydum ve onlar tuvalete girdiler. Hemen bir tane peynirli gözleme hazırladım ve çıktığında çocuğa ikram ettim. 'Bizde dedim adettir, ilk gelen çocuğa gözleme veriyoruz ve işlerimiz açılıyor' dedim. Sonra aklıma böyle bir yazı yazmak geldi. Parası olmayan gelsin ve yesin. Dünyada bazı şeyleri paylaşmak lazım diye düşündüm. Şimdiye kadar suistimal eden de hiç olmadı. Bazıları para bırakıyorlardı. Akşam yedi civarında kapatıyoruz. Petrolde çalışanlara para bırakıyorlar, 'Geldiklerinde gözlemeciye verin, bizim yerimize başka birine gözleme versin' diye. Askıda gözleme gibi" dedi.
"20 günde 3 milyon kişi ulaşmış"
Sosyal medyada dolaşan yazıların kopyalanıp birçok firma tarafından kullanılmaya başlandığını aktaran Sara, "İzmir’de, Bursa’da, İstanbul’da, Bodrum’da, Simav’da yazıları birçok firma paylaşmaya başlamış. Buradaki yazıyı bilen arkadaşlar oralarda gidip gördükçe söylüyorlar. Tabii bu da beni memnun ediyor. Bu tarz şeyleri paylaşmak lazım. Sosyal medyada bu yazılara 20 günde 3 milyon kişi ulaşmış. Bilgisayardan anlayanlar bunu söyledi. Artık ürünlerin organik olup olmadığı gibi, temiz gıda ürünlerini suistimal etmeye yönelik paylaşımlar var. Oysa çevremize baktığımız zaman organik gıda üretimine uygun hiçbir coğrafya yok. Türkiye’de çok mikro yerler var. Onun için dürüstçe bu yazıları yazdık. Birçok insan, 'Doğrusu bu olmalıydı, açık açık yazmış, güzel dürüstçe yazmış' şeklinde yorum yapıyorlar" diye konuştu.