Anasayfa /  Foto Galeri

Fazla tüketince zararlı olan sağlıklı atıştırmalıklar

Fazla tüketince zararlı olan sağlıklı atıştırmalıklar - Sayfa 1

Her şeyin fazlası zarar! Özellikle kimi sağlıklı atıştırmalıklar var ki fazla tüketildiğinde kilo problemlerine ve genel sağlık sorunlarına yol açabiliyor

Fazla tüketince zararlı olan sağlıklı atıştırmalıklar - Sayfa 2

Çubuk Kraker Çubuk krakerler açlığı bastırmak için akla ilk gelen atıştırmalıklardan biri olarak uzun yıllardır dünya genelinde tercih ediliyor. Ancak susamlı ve tuzlu seçenekleri fazla tüketilirse, ters etki yaratarak kilo almanıza neden olabilir. Uzmanlar tarafından taze meyve ve sebzelerle birlikte makul oranda tüketilmesi öneriliyor. Yani bir oturuşta tüm paketi bitirmemeye özen göstermelisiniz.

Fazla tüketince zararlı olan sağlıklı atıştırmalıklar - Sayfa 3

Kuru Meyveler Kuru meyveler, fazla tüketmeye müsait olması ve bolca şeker içermesi sebebiyle yerken dikkat etmeniz gereken sağlıklı atıştırmalıklardan biri. Öyle ki yalnızca altı dilim kuru meyve bile günlük şeker ihtiyacınızdan fazlasını almanıza neden olabilir. Hal böyle olunca onları kontrollü ve az tüketmeniz gerekiyor. Ne de olsa her şeyin azı karar, çoğu zarar.

Fazla tüketince zararlı olan sağlıklı atıştırmalıklar - Sayfa 4

Pirinç Patlağı Genelde kalorisiz olarak bilinen ve diyetlerin büyük kısmını kaplayan pirinç patlakları, son yıllarda Türkiye’de de sıkça tüketiliyor. Ancak sandığınız kadar masum değiller! Uzmanlar bir seferde tüm paketi yemek yerine, küçük parçalara bölüp azar azar tüketmeyi öneriyor. Tabii bu yöntemi de abartmamak şartıyla.