Anasayfa /  Kültür sanat

Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 30 Ağustos’un Türkiye’nin işgalcilerden ilelebet temizlendiği zafer günü olarak tarihe altın harflerle kayıt düşülen gün olduğunu bildirdi.Konukoğlu, 30 Ağustos...

Abone ol
Abone ol 25 Ağustos 2017 15:09

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 30 Ağustos’un Türkiye’nin işgalcilerden ilelebet temizlendiği zafer günü olarak tarihe altın harflerle kayıt düşülen gün olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini bundan 95 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu zaferin, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanı olduğuna dikkat çeken Konukoğlu’nun mesajında, şöyle denildi:

"Aziz atalarımızın bizlere emanet bıraktığı; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletini ebediyen yaşatmak ve müreffeh yarınlara taşımak ay yıldızlı bayrak altında yaşayan tüm bireyler olarak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Birlik, beraberlik ruhunu canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak en önemli görevlerimizdendir. Vatan millet uğruna milyonlarca şehit vererek elde ettiğimiz vatanımız bize atalarımızın en büyük emanetidir. Tarihimiz, millet olarak, belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele destanları ile doludur. 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu mücadelelerden birisidir. Ülkemizde milli birlik ve beraberlik duygusunu her zaman ön planda tutulmuştur. Milletimiz bunu bir yıl önce darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı omuz omuza vererek dünyaya bir kez daha göstermiştir. Aziz milletimiz ülkesini tehdit altında gördüğünde olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlıkla bu tehditleri bertaraf etmiştir.”

Türkiye’yi zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının 95 yıl önce olduğu gibi bir yıl önce de emellerine ulaşamadığını anlatan Konukoğlu’nun mesajında,

“30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferle Türkiye’yi bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor; milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum" ifadeleri de yer aldı.

Yorumlar
Çok Okunanlar