Anasayfa /  Kültür sanat

Gidon Kremer ve Khatia Buniatishvili İş Sanat’ta

Gidon Kremer ve Khatia Buniatishvili İş Sanat’ta

Abone ol
Abone ol 30 Ocak 2016 17:35

Martha Argerich yerine Gidon Kremer ve Khatia Buniatishvili İş Sanat’ta

Duayen keman virtüözü Gidon Kremer, müzik dünyasına armağan ettiği Kremerata Baltica ve ödüllü piyanist Khatia Buniatishvili ile İş Sanat sahnesine konuk oluyor.

Piyanist Martha Argerich’in kişisel nedenlerle yer alamayacağı 5 Şubat’taki konserde Letonyalı dünyaca ünlü keman virtüözü Gidon Kremer, 1997 yılında kurduğu ve artık bir marka haline gelen topluluğu Kremerata Baltica ile İş Sanat’ta olacak. Topluluk romantik icrasıyla dikkat çeken Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili’ye eşlik edecek.

50’den fazla ülkede, 1500’den fazla konser vererek tüm Asya, Avustralya, Kuzey-Güney Amerika ve Avrupa’yı turlayan ve başarısını 2001 yılında kaydettiği “After Mozart” CD’si ile aldığı Grammy ve ECHO Klasik ödülleriyle taçlandıran topluluk, genç ve yetenekli piyanist Khatia Buniatishvili ile aynı sahneyi paylaşacak. Duayen kemancı Gidon Kremer konserin ilk yarısında Mendelssohn’un Re minör keman konçertosunu, Buniatishvili ise ikinci yarıda Mozart’ın 20 No’lu Re minör piyano konçertosunu seslendirecek.

Eleştirmenler tarafından yorumunun zarif bir yalnızlık ruhuna, hatta melankoliye sahip olduğu vurgulanan Khatia Buniatishvili, adını ilk kez 2003 Horowitz Uluslararası Genç Piyanistler Yarışması’nda aldığı özel ödülle duyurdu. Müziğe başlamasına ön ayak olan annesine adadığı albümü Motherland’i geçtiğimiz yıl sevenleriyle buluşturan ve Kaleidoscope isimli son albümünün hazırlıklarını tamamlayan genç sanatçı, 2008 yılında 12. Arthur Rubinstein Piyano Ustaları Yarışması’nda “En İyi Chopin Parçası Yorumcusu” seçildi.

Kemanın yaşayan efsanesi Gidon Kremer’in de solistliğini ve şefliğini üstleneceği Kremerata Baltica’nın Khatia Buniatishvili eşliğinde 5 Şubat, Cuma akşamı saat 20.30’da vereceği bu müzik ziyafetini sakın kaçırmayın.

Piyanist Martha Argerich’in sahne alamayacağı etkinliğe ait biletler geçerliliğini koruyacaktır. Arzu eden izleyiciler biletlerini İş Sanat Ana Gişe’den ve tüm Biletix satış noktalarından iade edebilirler.

www.issanat.com.tr

https://www.youtube.com/user/issanatsm/ / https://play.spotify.com/user/issanat

https://www.facebook.com/issanat / https://twitter.com/issanat

Bilet Fiyatları: 1. Kademe: 175 TL 2. Kademe: 120 TL 3. Kademe: 80 TL İndirimli:70 TL Öğrenci: 20 TL

Satış noktaları İş Sanat Ana Gişe – 0212 316 10 83 / Biletix – 0216 556 98 00 / www.biletix.com

Haber kaynağına ait sayfanın adresi

http://www.kultursanatharitasi.com/gidon-kremer-ve-khatia-buniatishvili-is-sanatta/    

Yorumlar
Çok Okunanlar