Anasayfa /  Foto Galeri

Hangi Baharat Ne İşe Yarar?

Hangi Baharat Ne İşe Yarar? - Sayfa 1

Tarçın

rnrnÖzellikle kış aylarında yiyip içtiklerinize bolca tarçın eklemenizde fayda var. Çünkü tarçının en önemli özelliklerinden biri vücut direncini arttırarak soğuk algınlığını ve nezleyi önlemesi. Bununla beraber kan şekerini düzenleyerek tatlı isteğini de bastırıyor. Damar tıkanıklığını önlemede de oldukça faydalı. Diğer taraftan adet sancılarına da iyi geliyor. Kısacası kış çaylarınıza, smoothie’lerinize çekinmeden ekleyin.

Hangi Baharat Ne İşe Yarar? - Sayfa 2

Karanfil

rnBaharatlar arasında ağız kokusunu gidermesiyle nam salan karanfilin, hazmı kolaylaştırma özelliği de var. Kebapçılarda yemekten sonra karanfil ikram edilmesi tam da bu yüzden. Karanfil aynı zamanda antiseptik olduğu için mikropları öldürüyor ve dolayısıyla ateş düşürüyor. Bu nedenle ateşlendiğiniz zaman ıhlamurun içine birkaç parça karanfil atabilirsiniz.

Hangi Baharat Ne İşe Yarar? - Sayfa 3

Zencefil

rnİşte baharat ailesinin en çalışkan üyelerinden biri! Zencefilin faydaları saymakta bitmez. Zindelik verir, soğuk algınlığına iyi gelir, vücut direncini artırır, hafızayı kuvvetlendirir, bulantı giderir, eklem ağrılarını azaltır, romatizma ağrılarına iyi gelir, ishali keser... Yani zencefil tüketmek için bir rahatsızlığınızın olmasını beklemeyin, menülerinize katmayı alışkanlık haline getirin.

Hangi Baharat Ne İşe Yarar? - Sayfa 4

Zerdeçal

rnSoğuk algınlığıyla savaşan bir baharat daha: Zerdeçal. Solunum yollarına iyi gelirken gaz ve idrar söktürücü özelliğe de sahip. Özellikle kalp ve karaciğer rahatsızlıkları olanların tüketmesinde fayda var.