İŞKUR iş ilanları erişimi için İŞKUR iş arayan kaydı nasıl yapılır?
İş arayanlar için İŞKUR kapısı çalınan kurumların başında geliyor.. Birçok kurumda personel alım ilanlarını İŞKUR üzerinden veriyor ve İŞKUR üzerinden gelen müracaatları kabul ediyor...Peki İŞKUR iş ilanları erişimi için İŞKUR iş arayan kaydı nasıl yapılır?
Abone olİŞKUR üzerinden personel alımı ilanı veren kurumların başında Sağlık Bakanlığı geliyor. Sağlık Bakanlığı İŞKUR iş ilanları ile başvuru yapan adaylara kura çekimi yapacak. İlan edilen kadrolara atanmaya hak kazanan vatandaşlar 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.. Peki İŞKUR iş ilanları erişimini nasıl yapabilirsiniz?.. İŞKUR iş arayan kaydı nasıl yapılır?.. Hangi kurumlar İŞKUR üzerinden alım yapacak? İşte detaylar...
Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda personel alımı yapacağını açıklamıştı. Başvuruların tamamlanmasının ardından da sonuçlar için heyecan başladı. İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.
Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir. Her aday, ilan edilen kadrolardan bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapacaktır. Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli işçiler, İş – Kur tarafından bildirilen adaylar arasından Sağlık Bakanlığınca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir.
İŞKUR İŞ İLANLARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
Yayımlanan ilanda da belirtildiği üzere Sağlık Bakanlığı adaylara kura çekimi yapacak. İş – Kur tarafından Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bildirilen aday listeleri, kura yeri, kura tarihi, kura sonuçları ve diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü www.yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kuraya katılacak adaylar ve kura sonucu yerleştirilen adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu ilan tebligat yerine geçecektir.
İlan edilen kadrolara başvurusu sonucu atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir. Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı sürekli işçi kadrolarına yerleşen adayların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecektir.
Her aday, ilan edilen kadrolardan bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapacaktır. Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek sürekli işçiler, İş – Kur tarafından bildirilen adaylar arasından Sağlık Bakanlığınca noter huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir.
Kura sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan göreve başlamayan veya atanma şartlarını taşımadığı halde göreve başlatılmayan adayların yerine ihtiyaç duyulacak sayıda yedek adaylar noter kurası ile belirlenecektir. Kura çekimi ne zaman yapılacağı hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı. Kura çekimi İŞKUR tarafından belirtilen Nihai listeye göre belirlenecektir.
İŞKUR BÜRO PERSONELİ ALIMI
İŞKUR aracılığı ile yapılacak memur alımlarından Milli Eğitim Bakanlığı 4 farklı ilanı büro memuru kadrosunda oldu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daimi kadroda istihdam edilecek olan 31 büro memuru alımında 23 kişi engelli kadrosunda istihdam edilecek. 5 kişilik kadro ise başvuru detaylarında sürekli kadroda çalıştırılmak üzere istihdam edileceği belirtildi. Adayların kamu personeli seçme sınavından yeterli puan almış olmaları ve diğer özel başvuru şartlarını taşımaları ile 17 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor.
Türkiye İş Kurumunda sözleşmeli pozisyonlara yapılacak toplam 2219 büro personeli ile iş ve meslek danışmanı alımında sonuçlar muhtemelen bu hafta sonuna kadar duyurulacak.
İŞKUR İMD alımı sonuçları için geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlanmıştı. Duyuruda iş ve meslek danışmanı sertifikasının geçerliliği hakkında itirazların 11 Eylül tarihine kadar alınacağı ifade edilmişti. Ayrıca itirazlar kurumca değerlendirildikten sonra İMD pozisyonu için sınava girecek adayların ilan edileceği kaydedilmişti.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak.
Konu ile ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı ic¸in Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi', okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP'den faydalanacak.
TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak " denildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz" dedi.
İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?
İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.
İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.
Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.
Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.
Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.
İŞKUR İŞ ARAYAN KAYDI İÇİN TIKLAYIN
İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.
Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz.
Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz.
Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür.
Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.
İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır.
Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.
İŞKUR iş ilanları 2018 personel alımı araştırılıyor. İŞKUR giriş kayıt ekranı yoğun ilgi görüyor. İş arayan vatandaşlar, Türkiye İş Kurumu’na yoğun ilgi gösteriyorlar.
İŞKUR yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır.
Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta primini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak.
TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak.