Anasayfa /  Hava durumu

İstanbul'da beklenen kar yağışı için saat verildi! Saat kaçtan itibaren etkili olacak?

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, şehir genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla hava sıcaklığının yaklaşık 7 derece düşmesi bekleniyor. İstanbul'da beklenen kar yağışı için saat verildi! Saat kaçtan itibaren etkili olacak?

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2017 00:30

Bugün öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur şeklinde başlayacak olan kar yağışı gecenin ilk saatlerinden itibaren tüm şehri etkisi altına alacak. Ayrıca bugün hızı saatte 60 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli poyraz bekleniyor. 

İstanbul genelinde Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla yağması beklenen kar yağışı şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde 15, sahil kesimlerinde ise 5-10 santimetre arasında bir kalınlığa ulaşacak. 

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul'da Çarşamba günü yağmur şeklinde başlayacak olan yağış, öğle saatlerinde Çatalca-Silivri hattından itibaren kar yağışına dönüşecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli canlı yayında beklenen kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasının Sibirya üzerinden geleceğini ifade eden Sürmeli, İstanbul’da kar yağışı için şöyle konuştu:

“Daha önce Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası, daha önce Orta ve Doğu Avrupa’yı dolaşıp Türkiye’ye geliyordu ancak şimdi sadece Doğu Avrupa üzerinden Türkiye’ye girdiği için daha dik bir şekilde geliyor.

Bu nedenle geçenki soğuk hava dalgası gibi değil ancak daha hızlı bir şekilde güneye kadar ilerleyecek. Dolayısıyla hafta sonunda sıcaklıklar Akdeniz’de bile 5 derecelere kadar inmiş olacak.

Sert ve sıcaklığı İstanbul dahil birçok noktada 0’ın altına indirecek bir sıcaklık olacak.

Çarşamba sabah saatlerinde Edirne’de, akşam saatlerinde ise İstanbul, Bursa ve çevresinde kar yağışı başlamış olacak.

Çarşamba gecesi dahil olmak üzere, Cumartesi gününe dek kar yağışı sürecek. Cumartesi günü kar yağışının olması çok net değil ancak soğuk hava hafta sonu etkisini gösterecek. Yani 2-3 günlük bir kar yağışı ve 5 günlük soğuk havadan söz ediyoruz.”

İstanbul, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Öte yandan AA muhabirinin Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, kentte Çarşamba günü yağmur şeklinde gerçekleşecek yağışların yerini kar yağışına bırakacağı ifade edildi.

Öğle saatlerinde Çatalca-Silivri hattından itibaren kar yağışına dönüşecek.

Akşam saatlerinden itibaren ise kar yağışı tüm kenti etkisi altına alacak. Çarşamba gündüz saatlerinde hava sıcaklığı en az 3, en fazla 5 derece olarak hissedilecek.

Çarşamba günü ayrıca, kuzey-kuzeydoğu yönünden saatteki hızı 30-60 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar esecek. 

İstanbul'da kar yağışı perşembe, cuma ve cumartesi günleri aralıklı olarak devam edecek. Hava sıcaklıkları perşembe günü en düşük 1 en yüksek 3, cuma günü en düşük eksi 2, en yüksek 2, cumartesi günü en düşük eksi 3, en yüksek 3 derece olması bekleniyor.

Bu arada, beklenen kar yağışının, bu ayın ilk haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması öngörülmüyor.

15 cm kar kalınlığı bekleniyor

Kar yağışının yüksek kesimlerde 15 santimetre, alçak ve sahil kesimlerde 3-5 santimetre arasında olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi nedeniyle gece ile sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor.

İstanbul'da, kar yağışı pazar günü etkisini yitirecek. 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN "KAR" ÖNLEMİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) de meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda, bugün saat 13.00'ten itibaren kent genelinde beklenen kar yağışına hazırlıklı olacak. Bu kapsamda AKOM, 7 bin personel ve bin 347 aracın katılacağı tüm birimleri ile görev yapacak.

Pazar günü şehri terk etmesi beklenen kar yağışının, bu ayın ilk haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması beklenmiyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Kars, Ardahan, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, bu akşam saatleri ile yarın zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli(30-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu ve aralıklı Güneybatı kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, zamanla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.



BURSA 4°C, 6°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı



ÇANAKKALE 3°C, 4°C



Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.



ISTANBUL 4°C, 5°C



Çok bulutlu, zamanla yağmurlu, yarın öğle saatlerinden sonra Avrupa yakası karla karışık yağmurlu



SAKARYA 4°C, 8°C



Çok bulutlu, yarın aralıklı yağmurlu

EGE

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



A.KARAHISAR -1°C, 3°C



Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı



AYDIN 7°C, 12°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.



IZMIR 8°C, 11°C



Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.



UŞAK 0°C, 3°C



Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Göller yöresinin, yarın Batı Akdeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, İç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ADANA 4°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı



ANTALYA 9°C, 15°C



Çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı



BURDUR -1°C, 4°C



Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı



MERSİN 8°C, 16°C



Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ANKARA -1°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KARAMAN -2°C, 7°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı



KONYA -3°C, 2°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı



SİVAS -4°C, 2°C



Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor



BARTIN 2°C, 7°C



Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu



BOLU 0°C, 5°C



Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



KARABÜK 0°C, 4°C



Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



ZONGULDAK 3°C, 6°C



Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, yarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.



ARTVİN 0°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı



GİRESUN 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 5°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu



TRABZON 5°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı, batısının çok bulutlu, gece saatlerinde Malatya çevreleri, yarın Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ -5°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra hafif kar yağışlı



ERZURUM -17°C, -2°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın hafif kar yağışlı



HAKKARİ -11°C, -1°C



Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğleden sonra hafif kar yağışlı



IĞDIR -15°C, -6°C



Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yarın öğle saatlerinden sonra doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ADIYAMAN 3°C, 10°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR -2°C, 9°C



Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu



GAZİANTEP 1°C, 9°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



MARDİN 3°C, 6°C



Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına, Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, zamanla batısında 1,5 ila 2,5m, yarın öğle saatlerinde 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere kuzeyi yağmurlu, güneyi sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 6 ila 8 (60-75 km/sa), yarın sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (40-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, Güney Ege'de yarın sabah saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu 6 ila 8 (60-75 km/sa), zamanla batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, Batı Akdeniz'de zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.







Yorumlar
Çok Okunanlar