Anasayfa /  Kültür sanat

İstanbul’un Kültür ve Sanat Başkenti; ”ESENLER”

İstanbul’un Kültür ve Sanat Başkenti; ”ESENLER”

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2016 19:30

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ulusal gazeteler ve televizyonların kültür-sanat editörleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Esenlerin kültürel özellikleri ve geleceği hakkında bilgiler veren Göksu, Esenler’in İstanbul’da en çok kültür-sanat etkinliği düzenleyen ilçe olduğu belirterek, 2015 yılında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki etkinliklere 1 milyon kişinin katıldığını söyledi. 

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda ulusal gazeteler ve televizyonların kültür-sanat editörleri ile buluştu. Toplantıya Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu da katıldı.

Sözlerine basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Göksu, Esenler’de kültür-sanat ekinlikleri ile birlikte yaşanan değişime ve dönüşüme dikkat çekti. Şehri sadece bir mekan olarak görmediklerinin altını çizen Başkan Göksu, “Göreve geldiğimiz 2009 yılından itibaren şehri insan yüzüyle görmeye çalıştık. Mekansal dönüşümün yanı sıra kültürel dönüşümü de nasıl sağlarız diye düşündük. Esenler’i, dünyanın en güzel şehri ve bir marka olan İstanbul’la bütünleştirme gayreti içine girdik. Bunun için şehrin sosyal, zihinsel ve mekansal dönüşümünü birlikte ele aldık” dedi.

Hayata geçirdikleri sosyal projeler ile ilçede yoksulluk sorununu büyük ölçüde azalttıklarını ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Sosyal projelerle Esenler’de yaşamaktan mutluluk duyanların oranı, 2009 yılında yüzde 66 iken geçen ay yapılan araştırmada yüzde 93’e ulaştı. İnsanlar artık ekonomik ve kültürel olarak kendilerini bu şehre ait görüyorlar” diye konuştu.

Esenler’de 2009 yılında toplam koltuk sayısının sadece 400 olduğunu hatırlatan Başkan Göksu, sözlerini şöyle devam etti: “Kültür altyapısına yaptığımız yatırımlar, geldiğimiz noktayı da ortaya koyuyor. 6 yılda koltuk sayımızı 400’ten 5 bin 116’ya çıkardık. Yakında hizmete açılacak kültür merkezimiz ile 6 bin koltuk sayısına ulaşacağız. Fatih Sultan Mehmet’in belediye başkanlarına söylediği ‘Şehri imar edeceksin, ahaliyi de abad edeceksin’ sözündeki iki ödevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ahaliyi abad etmek, şehrin kültürel imarıdır.” dedi.

Esenler’de çocuklardan yaşlılara, gençlerden kadınlara kadar her kesim için kültür-sanat etkinlikleri düzenlediklerini belirten Başkan Göksu, “Suç ve suç işleme oranında 2009 yılında ilk üçte olan Esenler, bugün en son sırada bulunuyor. Bu noktaya kültür ve sanatla geldik, insanlara aidiyet bilinci kazandırdık ve geleceğe bakmalarını sağladık. Esenler Sanat Evi ESEV’de 10 bin mezun verdik, şu an 2 bin 500 öğrencimize 42 ana dalda eğitim veriyoruz. İçinde bulunduğumuz Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’mizde 2015 yılında 1 milyon kişiyi ağırladık. Merkezimiz neredeyse günün 24 saatinde dolu. En fazla kültürel etkinliğinin düzenlendiği Esenler, kültürel etkinliklere katılım oranının da en fazla olduğu ilçe. Biz, kültürel etkinlikleri fantastik ihtiyaç olarak değil, toplumsal inşa olarak görüyoruz. Etkinliklerimiz de tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, toplantının sonunda basın mensuplarıyla birlikte, Esenler Belediyesi Basın Bürosu fotoğrafçıları tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan Esenler’de Kültür Sanat Sergisi’ni gezdi. Sergi, 31 Ocak tarihine kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde görülebilir.

Bu haber RSS Servisi ile alınmıştır.

Yorumlar
Çok Okunanlar