Anasayfa /  Foto Galeri

Konusu gerçek olan 10 film

Konusu gerçek olan 10 film - Sayfa 1

Bu listedeki filmler "Aman bu sadece filmlerde olur!" dediğimiz cinsten değil. İşte karşınızda gerçek hikayelerden alıntı olduğunu muhtemelen bilmediğiniz 10 film.

Konusu gerçek olan 10 film - Sayfa 2

The Terminal / Terminal Tamamen gerçek hikaye olmasa da, Terminal filmi Mehran Karimi Nasseri adlı İranlı bir mültecinin Paris Charles De Gaulle havalimanında 18 yıl boyunca kalmasından esinlenilmiştir. Kendisi tecrübelerini anlattığı Terminal Man adlı bir kitap yazmıştır. Özel bilgi: DreamWorks hikayesini filme dönüştürmek için Nasseri’ye 250.000 Dolar vermiştir.

Konusu gerçek olan 10 film - Sayfa 3

GoodFellas / Sıkı Dostlar Wiseguy isimli gerçek hikayeyi anlatan bir mafya kitabından alınan bu hikayede mafya üyesi olan Henry Hill’in sonradan muhbir olması konu alınıyor. Özel bilgi: Wiseguy’ın yazarı, Sıkı Dostlar filminin senaryosunu, filmin yönetmeni Martin Scorsese ile birlikte yazdı.

Konusu gerçek olan 10 film - Sayfa 4

The Notebook / Not Defteri Evet, Not Defteri filmi Nicholas Sparks’ın kitabından yapıldı. Ama yazar, kitabın konusunun eşinin dedesi ve anneannesine ait olduğunu söyledi. Özel bilgi: Hint filmi Zingadi Tere Naam da Sparks’ın kitabından alıntı.