Anasayfa /  Foto Galeri

Kornavirüse karşı bağışıklık nasıl güçlenir?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronavirüse karşı vücudu korumak için yalnızca vitamin desteği almanın yeterli olmayacağını bunun yanında düzenli ve sağlıklı beslenmenin de büyük önem taşıdığını vurguladı

Kornavirüse karşı bağışıklık nasıl güçlenir? - Sayfa 1

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, koronavirüse karşı vücudu korumak için yalnızca vitamin desteği almanın yeterli olmayacağını bunun yanında düzenli ve sağlıklı beslenmenin de büyük önem taşıdığını vurguladı. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, " Her organın bağışıklık sistemi farklı çalışır. Genel olarak bazı mineraller ve vitaminler bağışıklık sistemini güçlendirir. Karaciğerin, kalbin, böbreğin kendine özgü bağışıklık sistemi vardır. Bağışıklık sistemi deyince akla yalnızca antioksidan ve vitaminler geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için işi bir tek vitamine bağlayamazsınız. Sadece C, E veya B1, B2 vitaminler alarak bağışıklık sistemi güçlenmez. Vücudun kendini ürettiği antioksidanlar var. Bunları güçlendirmeniz lazım." dedi.

KORONAVİRÜSE KARŞI BAĞIŞIKLIK NASIL GÜÇLENİR?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede beslenme birinci derecede rol oynuyor. Koronavirüsün insan vücuduna girişi için üç kapı var. Bunlardan bir tanesi göz… Elinizi yüzünüze, gözünüze götürmediğiniz sürece bir problem yok. İkinci kapı; burun, üçüncü kapı ise ağız" dedi.

Kornavirüse karşı bağışıklık nasıl güçlenir? - Sayfa 2

Koronavirüs testi pozitif çıkanların burun ve boğazında virüs bulunuyor." Diyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Kişi hiçbir belirti hissetmiyorsa 'Virüs daha demir atmamış!' diyebiliriz. Yani virüs henüz akciğerlere inmemiş demektir. Virüs akciğerlere indiğinde akciğerde bulunan enzimlere tutunup enfeksiyon başlatıyor. İşte virüsün burundan akciğerlere inmesini engellemenin yolu etkisi kanıtlanmış olan adaçayı ve ebegümeciden geçiyor. Adaçayı ve ebegümeci ile gargara yapabilir veya burnunuza damlatabilirsiniz. Böylelikle birinci derece ağız ve burundaki virüsü yok etmiş olursunuz."

BU İKİ BİTKİNİN COVID-19'A KARŞI ETKİSİ KANITLANDI

Adaçayı ve ebegümecinin koronavirüse karşı etkisinin kanıtlandığına dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Adaçayı ve ebegümeci hem tedavi edicidir hem de önleyici ve koruyucudur. Bu konudaki kanıt ise; Duisburg-Essen Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi Viroloji Enstitüsü Öğretim üyesi Vu Thuy Khanh Le-Trilling ve arkadaşları tarafından yapılan laboratuvarında yapılan çalışmadır. Adaçayı hem virüsün replikaz enzimini inhibe ediyor hem de onu yok ediyor. Biz beş kimyacı adaçayı ve ebegümeci karşımının in-silico çalışmasını yaptık ve gördük ki adaçayı ve ebegümecini karıştırdığınız zaman 2 misli daha etkili oluyor. Bu zaten biliniyordu bu çalışma ile kanıtlanmış oldu." dedi.

Kornavirüse karşı bağışıklık nasıl güçlenir? - Sayfa 3

Adaçayının etkinliğinin nasıl kanıtlandığını anlatan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Profesör Trilling'in makalesinde de belirttiği gibi adaçayını süzen poşeti alıyor. Bunu bir bardak suda 10 dakika kaynatıyor ve ılımaya bırakıyor, daha sonra bunu içiriyor. Yaklaşık olarak bir buçuk ile iki gram civarında ölçüsü olduğunu belirtiyor." dedi.

Kornavirüse karşı bağışıklık nasıl güçlenir? - Sayfa 4

LAVANTA BÜTÜN VİRÜSLERE KARŞI KORUYOR

Lavantanın bütün virüslere karşı oldukça etkili olduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "Sadece koronavirüse karşı değil bütün hastalıklara neden olan virüslere karşı bir avuç lavantayı alıp, kaynar suyun içine atın, daha sonra onu salonda masanın ortasına koyun ve akşam yatağa gitmeden yatak odanızda da bunu bırakırsanız, antiviral etkisi yaratarak ortamdaki virüsleri yok etmiş oluyorsunuz."

İSTEYEN BU BİLGİLERİN DOĞRULUĞUNA EMA'DAN BAKABİLİR

Bitkilerin etkisinin doğruluğunun bilimsel olarak kanıtlandığına vurgu yapan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Bugün Avrupa Birliği üye ülkelerde bir ilacı veya bir bitkiyi, bir hastalığa karşı koruyucu veya önleyici olarak önermek istediğinizde mutlaka EMA ( kayıtlarında yer alması lazım. Burada hem adaçayını hem de ebegümecini (Malva sylvestris) göreceksiniz. EMA'da bu bilgiler kayıtlı. Oradan girip bu bilgilerin doğruluğuna bakabilirsiniz." dedi.