Anasayfa /  Foto Galeri

Korona virüs endişesiyle baş etmenin 10 stratejisi!

Dünyayı etkilemesiyle yeni tip corona virüs insanlardaki kaygı düzeyini de artırdı.Sosyal hayattan koparak eve kapanma, çocukların ne zaman okula gidebileceklerinin belirsiz olması,işletmelerin nasıl hayatta kalacağı, her şeyden önemlisi de ölümcül virüse yakalanma riski, insanlarda gittikçe artan kaygıya yol açıyor.Peki virüs kaygısından nasıl arındırabiliriz.Business Insider'da yer alan habere göre, corona virüs endişesini kontrol altında tututmaya yardımcı olabilecek 10 stratejisini açıkladı

Korona virüs endişesiyle baş etmenin 10 stratejisi! - Sayfa 1

Salgın hastalıklar döneminde bu tür kaygıların yaşanabileceğini belirten uzmanlar ise bazı önlemlerle kaygıyı kontrol altına almanın mümkün olabildiğini söylüyor. İşteBusiness Insider'da yer alan habere göre, corona virüs endişesini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilecek 10 strateji.

Korona virüs endişesiyle baş etmenin 10 stratejisi! - Sayfa 2

1-Bir program oluşturun
Her gece oturun ve ertesi gün için bir program oluşturun. Günün her saatinde neler yapabileceğinizi belirleyin. (Egzersiz, yemek pişirmek, arkadaşlarınıza ve ailenize ulaşmak, evi temizlemek ve çalışmak gibi) Sağlıklı aktiviteleri gününüze dahil edin ve süreçte benzer bir günlük rutini korumaya çalışın.

Korona virüs endişesiyle baş etmenin 10 stratejisi! - Sayfa 3

2-Medyada geçirdiğiniz zamanı sınırlandırın
Haberdar olabilmek için televizyonu arka planda açık bırakmayın ve rastgele sosyal medyada dolaşmayın. Medyada çok fazla zaman geçirmek endişenizi artırabilir.

Korona virüs endişesiyle baş etmenin 10 stratejisi! - Sayfa 4

3-Ne izlemeyi seçtiğiniz hakkında bilgi edinin
Araştırmalar, kullandığınız medya türünün refahınızı etkileyebildiğini gösteriyor. İzlediğiniz şeyler kendinizi güvende tutma olasılığınızı etkileyebilir.