Anasayfa /  Foto Galeri

Koronavirüs'ten ilk köpek ölümü de gerçekleşti

Corona virüs salgını tüm dünyada can almaya devam ediyor. Hong Kong'dan ise ilk kes bir köpeğin virüsten öldüğü iddia edildi.

Koronavirüs'ten ilk köpek ölümü de gerçekleşti - Sayfa 1

Dünya genelinde corona virüs (Covid-19) yayılmaya devam ediyor.

Vaka sayısı 183 bini, ölü sayısı ise 7 bini geçti...

Koronavirüs'ten ilk köpek ölümü de gerçekleşti - Sayfa 2

Corona virüs (Covid-19) salgınında bir ilkin yaşandığı iddia edildi.  

Ney York Post’un South China Morning Post’dan edindiği bilgilere dayandırdığı habere göre, Hong Kong'da ölen bir köpeğin corona virüsten ölmüşolabileceği iddia edildi.

Aynı habere göre sahibi corona virüse yaklanan 17 yaşındaki Pomeranian cinsi köpek Hong Kong’da hayatını kaybetti. Bir süre karamtinada tutulan ve testleri negatif çıkan köpeğin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Köpeğin 60 yaşındaki sahibi geçtiğimiz haftalarda corona virüse yakalanmış ve uygulanan tedavi sonrası virüsü yenmeyi başarmıştı.

Koronavirüs'ten ilk köpek ölümü de gerçekleşti - Sayfa 3

ABD'de virüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin açıkladığı en son rakamlara göre, covid-19 vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Salı gecesi yapılan son güncellemeye göre ABD genelindeki CORONA VİRÜS kaynaklı ölü sayısı bir günde 20'den fazla artarak 108'e, vaka sayısı ise 6 bin 362'ye yükseldi.

Söz konusu ölümlerin 55'i virüsün ABD'de ilk görüldüğü eyalet olan Washington'dan rapor edilirken, New York'ta 13, Kaliforniya'da 12 ölüm haberi rapor edildi.

Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde test kitlerinin daha yaygın olarak dağıtılmaya başlanmasıyla birlikte son iki günde vaka sayısının önemli ölçüde artması dikkati çekti.

Koronavirüs'ten ilk köpek ölümü de gerçekleşti - Sayfa 4

İtalya'da ölenlerin sayısı 345 kişi artarak 2 bin 503'e yükseldi.